Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 23-05-2010

Rustige horecadienst in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in Breda hebben een rustige dienst gehad. Er werd zaterdag en vannacht slechts één persoon aangehouden. Een 23-jarige Bredanaar gedroeg zich rond 00:15 uur erg vervelend op de Haven en voldeed niet aan het politiebevel om de binnenstad te verlaten. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie stelt onderzoek in naar brandstichting

BREDA: Op het industrieterrein aan de Takkebijsters is zaterdagavond door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in meerdere containers. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Rond 23:30 uur meldde een automobilist, die in zijn auto over de Rijksweg A27 reed, dat er sprake was hevige rook ontwikkeling. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, waardoor het verkeer op de Rijksweg A 27 werd gehinderd. De brandweer bestreed de brand via de Takkebijsters en de snelweg. Rijkswaterstaat stelde een
snelheidsbeperking in van 50 km/u en sloot een rijstrook af. Kort na
01:00 uur werd deze maatregel opgeheven. De zeecontainers doen dienst als opslag voor detailhandel. Vijf containers zijn door de brand beschadigd. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan van brandstichting.

Politie onderzoekt autobranden

BREDA: Aan de Smalle Reep zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee personenautos uitgebrand. Rond 03:30 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding binnen van de brand. De brandweer kon niet voorkomen dat beide voertuigen geheel uitbrandde.

Rond 04:45 uur werden opnieuw een autobrand gemeld. Dit keer stond aan de Brusselstraat een voertuig in brand. Drie autos die in de buurt stonden geparkeerd liepen eveneens schade op. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in naar de autobranden.

Ernstig verkeersongeval op Rijksweg A16

BREDA: Op de Rijksweg A16, ter hoogte van het knooppunt De Galder, vond zaterdagavond, een aanrijding plaats tussen twee personenauto. Bij het ongeval raakten drie personen gewond, waarvan één ernstig. Drie ambulances en de traumahelikopter zijn ingezet om de gewonden te behandelen. De Rijksweg werd enkele uren afgesloten voor het verkeer.

Kort na 18:00 uur reed een 37-jarige automobilist uit Roosendaal op de invoegstrook van de A16 in de richting van België, komende uit de richting van de Rijksweg A58. Op het moment dat hij invoegde ontstond een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 50-jarige man uit Rotterdam, die reeds op de Rijksweg A16 reed. Hierdoor vloog de auto van de Roosendaler over de kop en kwam midden op de weg op het dak van de auto tot stilstand. Een 27-jarige vrouw werd daardoor uit deze auto geslingerd en raakte ernstig gewond. Zij is overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. De Roosendaalse automobilist verloor door de aanrijding de controle over zijn auto en kwam in de berm tot stilstand. De Rijksweg A16, rijrichting Antwerpen was tot 20:15 uur afgesloten voor het verkeer. Verkeersongevalanalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 23-05-2010 15:31 | © Regio Midden en West Brabant |