Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 23-05-2010

Glaasje op, laat je rijden

WAALWIJK: Aan de Reigerbosweg is zondagmorgen een 20-jarige beschonken automobilist uit Sprang-Capelle tegen de lamp gelopen. De beginnend bestuurder reed met een slok op in zijn auto toen hij rond 02:15 uur door agenten werd gecontroleerd. Op het bureau blies hij een indicatie van 305 ug/l, terwijl de maximale limiet voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

OOSTERHOUT: Zondagmorgen rond 03:15 uur hield een medewerker van een beveiligingsbedrijf aan de Marinus de Jongstraat een dronken
automobilist aan. De beveiliger werd door de 26-jarige Poolse
bestuurder bijna van de weg afgedrukt. Te hulp geroepen agenten hebben de man overgebracht naar het bureau en een ademanalyse afgenomen. Uit de test bleek dat hij ruim driemaal (740 ug/l) boven de wettelijke limiet zat. De bestuurder verklaarde dat hij niet de bestuurder is geweest. De politie maakt proces-verbaal op.

Bredanaar verdacht van autoinbraak

TERHEIJDEN: Zaterdagavond heeft de politie aan de Terheijdenseweg in Breda een 52-jarige inwoner van Breda aangehouden. De Bredanaar wordt verdacht van inbraak, kort voor middernacht, in een bestelauto aan de Hondsdraf in Terheijden. De man voldeed aan het signalement dat een getuige doorspeelde aan de politie. Hij is voor verhoor ingesloten en ontkent betrokkenheid bij de inbraak.

Politie maakt einde aan illegaal feest

WASPIK: De politie heeft zondagmorgen rond 05:15 uur een einde gemaakt aan een illegaal feest aan de Dijkeindenweg. Naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast troffen agenten op een terrein een groot aantal geparkeerde autos aan en zon 150 feestgangers.

Het beëindigen van het feest verliep zonder problemen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 23-05-2010 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |