Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg

Tilburg, 23-05-2010

Tilburger aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: Een 39-jarige inwoner van Tilburg is zondagmorgen in de wijk Theresia aangehouden door de politie. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 34-jarige vriendin. De vrouw belde rond 03:40 uur het alarmnummer 112, toen haar vriend haar met een mes bedreigde.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Politie houdt zevental aan voor geweldpleging

TILBURG: Zondagmorgen heeft de politie zeven verdachten aangehouden. Het zevental is afkomstig uit Tilburg en wordt verdacht van
betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging. De leeftijden variëren in de leeftijd van 17 tot 29 jaar.

Rond 05:00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding dat er een vechtpartij zou plaats vinden bij de parkeergarage aan de Veemarktstraat. Korte tijd later werden agenten die op de melding afgingen, aangesproken door meerdere slachtoffers. Zij verklaarden te zijn mishandeld door een groep en gaven een duidelijk signalement op. In de Zuidoosterstraat konden de vermoedelijke daders, zes jongens en een meisje, worden gearresteerd. Zij zijn voor verhoor ingesloten in een politiecel.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 23-05-2010 15:34 | © Regio Midden en West Brabant |