Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 23 mei

GroenLinks de groenste partij van Nederland

Vanavond maakt Greenpeace in het LLiNK radio 1 programma Atlas bekend dat GroenLinks de groenste partij van Nederland is. Deze partij gaat aan kop in de Groene Ranglijst. GroenLinks pleit in haar verkiezingsprogramma volgens Greenpeace voor een ware energierevolutie. Nieuwe kolencentrales en kerncentrales passen daar niet bij. Als laatste eindigt de PVV die weinig tot niets aan het milieu wil doen.

Greenpeace beoordeelde de verschillende partijen op hun 'groene' gehalte. Dit resulteerde in de Groene Ranglijst. Wie veel concrete milieumaatregelen bepleit eindigt bovenaan. Wie het milieu vooral dwarszit eindigt onderaan. Bij de vorige verkiezing van de groenste partij won de ChristenUnie.

Na de bekendmaking van de Groene Ranglijst door Rolf Schipper van Greenpeace gaan de milieuwoordvoerders van de politieke partijen in debat. De deelnemers aan het debat zijn: Diederik Samsom van de PvdA, Helma Nepperus van de VVD, Ger Koopmans van het CDA en aspirant Kamerlid en voormalig directeur van Greenpeace Liesbeth van Tongeren.

ATLAS is het actualiteitenprogramma van LLiNK, elke zondag tussen 18:15 uur en 20:30 uur op Radio 1. Presentatie: Mirjam de Winter en Marcel van der Steen.


---