Ingezonden persbericht


Top 10 finish voor Nicky Pastorelli

Zondag 23 mei 2010

Na een fantastische 4e plaats gisteren in de Qualifying race, eindigde Nicky Pastorelli samen met zijn teamgenoot Dominik Schwager in de Championship Race van de FIA GT1 vandaag weer in de top 10. Ze eindigden op de 7de plaats.

Nicky Pastorelli startte in de nummer 38 Lamborghini Murciélago LP670 RS van het All-Inkl.com team vanaf de 4e plaats maar kon zich al heel snel naar de 3e plaats rijden. Omdat de op pole gestartte Andrea Bertolini in de #1 Vitaphone Race Team Maserati MC 12 werd gestraft voor een valse start schoof Pastorelli door naar de 2e plaats.

Vlak voor de opening van de pitlane voor de banden en rijderswissel moest de safety car de baan op om een gestrandde auto weg te halen. Tijdens deze gele vlag situatie kwam Pastorelli binnen en nam Dominik Schwager het stuur over. Doordat iedereen tegelijk de pitlane indook, was het er erg druk en kwam Schwager als 5e weer terug op de baan. Hij hield gedurende de volgende 25 minuten de deur goed dicht voor de twee Maserati's C12 die de druk enorm opvoerden met voortdurende inhaalmanoevres. Maar hij mistte uiteindelijk toch de snelheid en moest vlak voor de finish deze twee auto's alsnog voor zich dulden. De race werd gewonnen door de #5 Ford GT met Grosjean en Mutch.

Pastorelli: "Na het succes van gisteren hadden we echt onze zinnen gezet op nog een top 5 finish. En ik ben best wel teleurgesteld dat het niet gelukt is. We gaan de komend weken testen en alles nog meer finetunen. Maar we weten nu wat de auto kan en de motivatie is er zeker."

Volgende race:

Circuit Paul Ricard (Frankrijk) op 4 juli 2010

Op www.gt1world.com kunnen de races via live streaming gevolgd worden.