KNHS

Smolders de beste Nederlander in Turijn
23 mei 2010

TURIJN (KNHS) - In de derde wedstrijd van de Global Champions Tour, die op het schitterende complex van La Mandria, net even buiten Turijn, werd verreden was de Duitser Marco Kutscher de snelste ruiter van het kwartet barrageklanten. Met Cash zegevierde hij in de honderdduizend euro Grote Prijs. Vier combinaties hadden zich voor deze barrage geplaatst. De Brit Nick Skelton diende samen met Carlo genoegen te nemen met de tweede plek, voor de Braziliaan Rodrigo Pessoa, die in deze wedstrijd HH Rebozo had gezadeld. De Ierse Jessica Kürten had zich met Castel Forbes Libertina ook voor deze barrage geplaatst, maar staakte de strijd nadat haar paard op de eerste hindernis van de dubbelsprong een foutje had gemaakt.

Harrie Smolders (Hooge Mierde), Leopold van Asten (Duizel) en Eric van der Vleuten (Mierlo) hadden zich alle drie voor de tweede manche geplaatst. Smolders, die met Exquis Walnut de Muze van start ging, noteerde in beide manches een springfout, waardoor hij met een achtste plaats de beste Nederlander werd. Leopold van Asten noteerde met VDL Groep Santana B een foutloze eerste omloop, maar moest in de tweede ronde twee springfouten accepteren, waardoor hij uiteindelijk als twaalfde eindigde. De 14de klassering was weggelegd voor Eric van der Vleuten, die met VDL Groep Kaïd in de eerste rond een springfout maakte en in de tweede omloop twee maal een blak liet vallen. Albert Zoer (Echten), die met Samurai van start ging, noteerde in het basisparcours twee springfouten en werd daarmee 24ste. Het voormalige toppaard van Zoer, Okidoki plaatste zich met de Argentijn José Maria Larocca wel voor de tweede ronde en eindigde als tiende.

Door de zege van Kutscher in Turijn heeft deze ruiter nu ook de leiding in handen genomen van het GCT klassement met 105 punten, voor zijn landgenoot met Marcus Ehning (90 p.), terwijl de Belg Patrick McEntee, die de barrage miste door tijdfoutjes, nu met 70 p. derde staat. De Nederlanders Leon Thijssen (Baarlo) en Harrie Smolders delen de tiende plaats in het tussenklassement met 52 p., terwijl Eric van der Vleuten met 43 p. de 14de plek inneemt.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.internationalhorseshowitalia.it

Uitslag Global Champions Tour (1.60m):


1) Marco Kutscher (Dui) - Cash - 0 / 0 / 0 - 37.98
2) Nick Skelteon (Eng) - Carlo - 0 / 0 - 0 - 38.18
3) Rodrigo Pessoa (Bra) - HH Rebozo - 0 / 0 - 0 - 41.12
4) Jessica Kürten (Ier) - Castele Forbes Libertina - 0 / 0 - ret. 8) Harrie Smolders (Hooge Mierde) Exquis Walnut de Muze- 4 / 4 12) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Santana B - 0 / 8 14) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Kaïd - 4 / 8 24) Albert Zoer (Echten) - Samurai - 8

Tussenstand:


1) Marco Kutscher - 105

2) Marcus Ehning (Dui) - 90

3) Patrick McEntee (Bel) - 70
10) Harrie Smolders - 52
10) Leon Thijssen (Baarlo) - 52
14) Eric van der Vleuten - 43