KNHS

Saumur is niet de wedstrijd voor Tim Lips
23 mei 2010
Ellen Kloos - Rovano Rex

SAUMUR (KNHS) - In zijn cross carrière is Tim Lips (Made) tot nu toe eenmaal tijdens de cross country van zijn paard gevallen. Dat gebeurde in het Franse Saumur. Dit weekeinde stond in deze Franse stad een drie sterren wedstrijd op de agenda, waaraan Tim met Van Schijndel's Concrex Owaola deelnam. Bijna aan het einde van de cross werd de ruiter wederom uit het zadel geworpen. "Saumur is niet mijn wedstrijd. Tot nu toe ben ik twee maal gevallen en beide keren in deze cross. Ik denk dat ik volgend jaar maar voor een andere wedstrijd ga kiezen", aldus Lips.

In de cross ging het tot het moment van de val, bijna aan het einde van de cross, zeer voortvarend. "Owaola sprong fantastisch en ze gaf me gedurende de gehele wedstrijd een heel goed gevoel. Bijna aan het einde van de cross stonden twee punten die ik in een rechte lijn wilde springen. Ik kwam goed bij het de punt, maar moest iets corrigeren om toch nog passend bij de tweede punt te komen. Daar kwamen we een fractie te dicht onder, waardoor Owaola erg hoog opsprong en net niet ver genoeg doorsprong. Daardoor zette ze nogmaals af op de achterzijde van de tweede punt, met als gevolg dat ik gelanceerd werd en mij ineens naast mijn paard bevond, die keurig op vier benen stond. Dat betekende voor mij het einde van de wedstrijd. Jammer is een woord dat mijn gevoelens zwak uitdrukt", aldus Lips.

De drie sterren wedstrijd werd gewonnen door de Duitse ruiter Frank Ostholt met Mr. Medocott, voor de Fransman Cédric Lyard met Narcos de Soulac, terwijl de Britse met Nederlandse roots Lucy Wiegersma met Simon Porloe derde werd.
Rabo Talentenlid Ellen Kloos (Voorthuizen) legde met Rovano Rex beslag op de 23ste plaats.

In de twee sterren wedstrijd ging de zege naar de Fransman Nicolas Touzaint met Neptune de Sartene. Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) werd met Buitenlust Here I Am 17de.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.saumur.org

Uitslag CIC***:


1) Frank Ostholt (Dui) - Mr.Medocott - 55.20
2) Cédric Lyard (Fra) - Narcos de Soulac - 58.60
3) Lucy Wiegersma (Eng) - Simon Porloe - 60.00 23) Ellen Kloos (Voorthuizen) - Rovano Rex - 111.40
--) Tim Lips (Made) - Van Schijndel's Concrex Owaola - diskw.

Uitslag CIC**:


1) Nicolas Touzaint (Fra) - Neptune de Sartene - 44.50
2) Clayton Fredericks (Aus) - Brookleigh - 45.50
3) Aurélien Kahn (Fra) - Princesse Pilot - 47.10 17) Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) - Buitenlust Here I Am (Hemmingway x Landwind II) - 66.00