Fourteen Twentysix kondigt reeks remixalbums aan


Alternatieve rockband Fourteen Twentysix kondigt een reeks remixalbums aan die door haar fans gemaakt worden

EINDHOVEN, 20100523 -- Alternatieve rockband Fourteen Twentysix kondigt een reeks remixalbums aan die door haar fans gemaakt worden. Onder de noemer APRX|ETA zullen een aantal gratis te downloaden digitale releases verschijnen die een compleet andere kant laten horen van de band. Op het eerste remixalbum in de reeks, getiteld APRX|ETA 01 besteedt Fourteen Twentysix haar nummers uit aan Bredase artiest Jeroen Bax - alias EXM. Deze toverde de gitaargeoriënteerde songs om tot dromerige, bijna lounge-achtige songs.

De nieuwe remixalbums zullen vooral geïnspireerd zijn op het nieuwe album van Fourteen Twentysix, Lighttown Closure, dat op 12 mei aan pers en publiek werd gepresenteerd in een goed gevulde W2 in Den Bosch. Met succes en veel lovende reacties werd het sfeervolle, donkere rockepos voor het eerst de wereld in gestuurd. 3voor12 VPRO schreef over de avond: "Fourteen Twentysix is nu al een band van grote klasse. De donkere thematiek blijkt een desolate doch intrigerende rondleiding. Vanavond bewijzen de Eindhovenaren dat ze een avond makkelijk in hun uppie kunnen dragen."

Op het eerste remixalbum in de reeks, getiteld APRX|ETA 01 besteedt Fourteen Twentysix haar nummers uit aan Bredase artiest Jeroen Bax - alias EXM. Deze toverde de gitaargeoriënteerde songs om tot dromerige, bijna lounge-achtige elektronische soundscapes. APRX|ETA 01 zal op 22 juni verschijnen op Mine All Mine! Records.

Wat er daarna gebeurt, is in handen van fans en liefhebbers van de band. Via de site van het Amerikaanse netlabel Mine All Mine! Records kunnen zij vanaf 15 juli de bronbestanden van de Lighttown Closure opnames downloaden, en daarmee één of meerdere remixen insturen voor de tweede APRX|ETA release.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de Eindhovenaren zich met remixen bezig houden. Op genoemd label verscheen in 2008 al een remix-EP, Chromatic, die tot stand kwam met behulp van een aantal internationale elektronische artiesten. Deze gratis digitale release werd ruim 7.000 keer gedownload en ontving een aantal positieve recensies.

Meer informatie vind je op de site van de band: www.fourteentwentysix.com





Ingezonden persbericht