Gemeente Binnenmaas

Schapen scheren op Recreatieoord

Op Tweede Pinksterdag, 24 mei a.s., is het weer feest op het Recreatieoord in Mijnsheerenland met schapen scheren en een plantjes/stekjes markt.

Schaapscheerdersfeest

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur wordt het inmiddels traditionele schaapscheerdersfeest bij de kinderboerderij gehouden. Als het weer een beetje meewerkt, zullen diverse schapen op die dag van hun vacht worden ontdaan en zijn er demonstraties van mandenvlechten, stoelenmatten, wol spinnen en Zeeuwse babbelaars bakken. Verder zijn er stands met streekproducten en landelijke woondecoratie, er is een imker, het W.N.F. is vertegenwoordigd en u vindt er informatie over het houden van papegaaien.
Daarnaast zijn er nog allerlei kinderactiviteiten. Zo kunnen kinderen ponyrijden, schaapjes scheren, limonade melken en er is een springkussen. Om mee te doen kunnen de kinderen bij de koffiestand tegen een kleine vergoeding een strippenkaart kopen. De entree voor de kinderboerderij is gratis en de demonstraties zijn vrij toegankelijk. Meer informatie over de activiteiten rond het schaapscheerders is verkrijgbaar bij de kinderboerderij, tel. 0186 - 60 38 34.

Plantjes/stekjes markt

Tussen 11.00 uur en 16.00 uur is er ook een plantjes/stekjes markt. Deelnemers krijgen een standplaats toegewezen. Voor aanmelding en meer informatie kunt u bellen met de kinderboerderij, tel. 0186 - 60 38 34.

De speeltuin en de attracties zijn op Tweede Pinksterdag open van 10.00 tot 18.00 uur, het zwembad van 10.00 tot 17.00 uur.