10e Annu al European Shared Services and Outsourcing Week 2010 21/05/2010 10:03

PR Newswire

BERLIJN en EDINBURGH, Schotland, May 21, 2010 /PRNewswire/ --
- Duits backoffice-segment toont krachtige groei

Met geprojecteerde groeicijfers van meer dan negen procent, vertonen backoffice-functies een constante groei binnen de outsourcing-sector van bedrijfsprocessen(BPO). Tijdens de Shared Services and Outsourcing Week, die van 24 - 27 mei in Edinburgh plaatsvindt, zijn vertegenwoordigers van Germany Trade & Invest aanwezig. Deskundigen uit de sector presenteren marktkansen voor BPO en shared services in Duitsland.

NelsonHall schat de jaarlijkse groeicijfers voor de Duitse BPO-markt op 7,2 procent, waarbij voor backoffice-activiteiten zelfs een groei van 9,2 procent wordt voorspeld. Naar verwachting bereikt de Duitse BPO-markt in 2013 een omvang van 14,4 miljoen euro. Ongeveer eenderde van de Duitse bedrijven is van plan binnen de komende periode van twee jaar bedrijfsprocessen te outsourcen. Dit schept in een groeiende bedrijfssector kansen voor internationale en plaatselijke bedrijven.

De toenemende vraag naar bedrijfsdiensten in Duitsland wordt gedeeltelijk gevoed door de economische structuur van het land, die wordt gekarakteriseerd door een sterk midden- en kleinbedrijf (mkb), waarbinnen men doorgaans niet groot genoeg is om eigen gedeelde servicecentra op te zetten. Deze bedrijven bieden het grootste potentieel aan outsourcing van niet-kernprocessen. Vele bedrijven aarzelen om backoffice-processen te outsourcen, vanwege het ontbreken van "onshore" service-providers op de Duitse markt.

Duitsland, de grootste markt van Europa, is een aantrekkelijke vestigingsplaats om plaatselijke cliënten van dienst te zijn. Op het moment is een aantal bedrijven actief op de Duitse markt, hetzij met eigen dochterondernemingen, hetzij in nauwe strategische samenwerking met plaatselijke partners. De omstandigheden om deze markt te betreden blijven gunstig: de BPO-markt wordt niet door één partij gedomineerd. De top 20 BPO- providers hebben in totaal een marktaandeel van minder dan 30 procent.

Bij de keuze waar voor een grote klantengroep het beste een bedrijf kan worden gevestigd, hebben de hoogopgeleide Duitse werknemers bijgedragen aan de reputatie van aantrekkelijke standplaats. Het tweeledige
scholingssysteem, waarin de voordelen van een klassikale en een beroepstraining worden gecombineerd, is essentieel voor deze sector. Dit systeem biedt bedrijven toegang tot een breed aanbod aan gekwalificeerde en gemotiveerde werknemers tegen concurrerende prijzen. En met loonkosten van slechts vijf tot tien procent, blijven wervings- en opleidingskosten tot een minimum beperkt.

De bedrijfsexperts van Germany Trade & Invest vindt u in Stand 1. Bovendien vindt er een prijsuitreiking aan bedrijven plaats tijdens de SSON Annual Shared Services Excellence Awards. Hier presenteert Germany Trade & Invest de prijs voor "The Best New Captive Shared Services Organization."

Germany Trade & Invest is het agentschap voor buitenlandse handel en bevordering van binnenlandse investeringen van de Duitse Bondsrepubliek. Deze organisatie adviseert buitenlandse bedrijven die hun
bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden naar de Duitse markt en biedt aan Duitse bedrijven die actief willen worden op buitenlandse markten, informatie over buitenlandse handel.
BERLIJN en EDINBURGH, Schotland, May 21, 2010 /PRNewswire/ --

Germany Trade & Invest
Eva Henkel
E-mail e a.henkel@gtai.com
Telefoon: +49(0)30-200099-173
Fax: +49(0)30-200099-111

Germany Trade & Invest, Eva Henkel, E-mail: eva.henkel@gtai.com, Telefoon: +49(0)30-200099-173, Fax: +49(0)30-200099-111






-