IKON
OBA Live op Radio 5, overzicht vanaf 24 mei 2010

HUMAN, LLINK, NMO/NIO, IKON
Maandag 24 tm vrijdag 28 mei 2010
19.00-21.00 uur

* Maandag 24 mei
Omroep: Llink, presentatie: Mieke Spaans

Mieke Spaans praat met schrijfster Christine Otten over haar roman 'In Wonderland'. Het boek is gebaseerd op feiten en vertelt het

verhaal van een echtpaar dat wordt beschuldigd van banden met actiegroep RaRa. (Dit is een herhaling van 11 januari jl.)

* Dinsdag 25 mei
Omroep: NIO, presentatie: Hassnae Bouazza

Partij Één doet officieel mee met de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni 2010. Deze nieuwe partij vertegenwoordigt het 'Nieuwe Denken' van een nieuwe generatie. Presentatrice Hassnae Bouazza in gesprek met oprichtster Yesim Çandan over de achterban, het partijprogramma en de verwachtingen.

* Woensdag 26 mei
Omroep: Llink, presentatie: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken ontvangt Nikki Gonnissen, directeur en oprichter van ontwerpbureau Thonik. Zij zitten achter de campagnes van NRC Handelsblad, VPRO en de SP. Momenteel is een tentoonstelling over Thonik te zien in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

* Donderdag 27 mei
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Thema-uitzending in samenwerking met Europe Direct over het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Hoofdgast is Jan Marijnissen, ex-fractievoorzitter SP. Armoede wordt vaak geassocieerd met ontwikkelingslanden, maar armoede en sociale uitsluiting komen ook in Europa voor. In Nederland wordt er volgens Marijnissen al sinds premier Kok niets structureel gedaan voor de miljoen gezinnen die in armoede leven.

* Vrijdag 28 mei
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Theodor Holman heeft Victor Lamme te gast, die vertelt over zijn boek 'De vrije wil bestaat niet'. Lamme is hoogleraar cognitieve neurowetenschap aan de UvA en een autoriteit op het gebied van het brein, visuele waarneming en vooral het bewustzijn. Wie is er echt de baas in ons brein?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl