Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tweede Pinksterdag - 24 mei 2010
LANDELIJKE DAG VAN HET KASTEEL OP PALEIS HET LOO

Paleis Het Loo neemt dit jaar weer deel aan de Landelijke Dag van het Kasteel. Meer dan tachtig buitenplaatsen en kastelen openen op Tweede Pinksterdag hun deuren voor publiek. Paleis Het Loo stelt het paleisdak open en biedt een programma voor jong en oud.

De museumbezoekers kunnen een audiotour door het paleis volgen, met levendige verhalen, bijpassende achtergrondgeluiden en muziek. Voor kinderen is er een speciale kindertour verkrijgbaar en een speurtocht door paleis en tuin. Daarnaast zijn de exposities 'In de Koninklijke Poppenkraam', met voor het eerst de complete poppenverzameling van koningin Juliana, en de fototentoonstelling met werk van hoffotograaf Franz Ziegler te zien. In het Stallencomplex kan men tot slot genieten van fraaie natuurfoto's in de tentoonstelling 'Door de lens van prof. mr. Pieter van Vollenhoven'. Tijdens de Landelijke Dag van het Kasteel worden verspreid over het gehele land activiteiten georganiseerd. Initiatiefnemer is de Nederlandse Kastelenstichting, die hiermee publiek in aanraking wil brengen met de vele kastelen, kasteeltuinen, buitenplaatsen en ruïnes in Nederland. Op de site www.kastelen.nl staan het programma, openingstijden en entreeprijzen van de deelnemers.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.

Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p, t/m 5 jaar gratis, MK gratis Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies: Amersfoortseweg (7313 AA).
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo, ANWB-borden volgen. Navigatieadvies Amersfoortseweg (7313 AA).

Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo; buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie museum 055-5772400 of www.paleishetloo.nl Persinformatie PR & Marketing, 055-5772463


---- --