Gemeente Beek


Sportintegratiedag op 2de Pinksterdag

Op pinkstermaandag 24 mei a.s. organiseert VV Caesar samen met de gemeente Beek voor het vierde achtereenvolgende jaar de Sportintegratiedag. Deze dag is speciaal opgezet voor mensen met een beperking. Op deze dag maken zoân 80 sporters met een beperking kennis met diverse sporten. Vele Beekse verenigingen zullen weer vrijwillig hun steentje bijdragen om deze sportdag tot een succes te maken. Sporten waaraan deelgenomen kan worden zijn: atletiek, voetbal, handbal, honkbal/beeball, tennis, handboogschieten, badminton, nordic walking en karate.

Wethouder Maurice Wierikx (sport): âSporten is voor mensen met een beperking belang-rijk. Vanwege het gezondheidsaspect, maar zeker ook omdat samen sporten de deelna-me van mensen met een beperking aan de samenleving vergroot. Het is fantastisch dat zoveel Beekse verenigingen dit op deze dag voor deze mensen mogelijk maken. Tevens past dit initiatief prima in de ontwikkelingen om van sportcomplex De Haamen een cen-trum voor Aangepast Sporten te maken.â

Tandemtocht
Voor mensen met een visuele beperking is er ook dit jaar weer een tandemfietstocht uit-gezet. Deze tocht wordt georganiseerd door de tandemclub Limburg. Per tandem wordt een slechtziende gekoppeld aan een vrijwilliger. De tocht staat niet alleen open voor leden van deze tandemclub, maar ook voor Beekse slechtzienden die eens kennis willen maken met deze bijzondere manier van recreatie. Er worden rondes gereden van elk zoân 20 kilometer over redelijk vlak terrein, dus de tocht is ook geschikt voor de wat oudere deel-nemers! Bovendien kunnen blinde en slechtziende mensen dit jaar voor het eerst niet alleen deelnemen aan de tandemtocht, maar ook kennis maken met een aantal andere sporten (zoals karate, boogschieten, softbal/honkbal en atletiek).

Nieuw dit jaar
Nieuw dit jaar is dat deelnemers die zich voor voetbal hebben aangemeld, het zullen op-nemen tegen reguliere meisjes- en jongensteams. Zowel prestatief als recreatief nemen de voetballers het tegen elkaar op.

Programma
Alle activiteiten starten om 10.30 uur op het sportcomplex De Haamen (Blooteweg 1). Aan het eind van de middag vindt een gezellige afsluiting plaats met een spetterend optreden van Patrick Muytjens, Frans Theunisz, en anderen.

Meer informatie en aanmelding
Voor meer informatie over de sportintegratiedag kan contact worden opgenomen met Eed Beckers van VV Caesar via telefoonnummer 06-25184430. Om meer te weten te komen over de tandemtocht wordt verwezen naar de website www.tandemclub-limburg.eu. Con-tactpersoon hiervoor is Ruud Schoonenberg, telefoon: 0475-595421. Aanmelden voor de sportintegratiedag en de tandemtocht is mogelijk tot 15 mei 2010. Â