Gemeente Borsele

Zeeuws programma Dag van het Kasteel 24 mei 2010

Op Tweede Pinksterdag 2010, maandag 24 mei, vindt de derde landelijke Dag van het Kasteel plaats. Samen met hun eigenaren en beheerders van kastelen opent de Nederlandse Kastelenstichting landelijk de poorten van meer dan 80 buitenplaatsen en ruïnes van deze monumenten voor het grote publiek. Op veel locaties zullen ter leeringe ende vermaack uitvoeringen van living history te zien zijn. Ook geven her en der valkeniers, troubadours en ridders demonstraties van hun kunnen. Bovendien zullen op enkele locaties speciale exposities, muziek- of theateruitvoeringen worden georganiseerd. Overal zijn deskundige gidsen aanwezig om de bezoekers rond te leiden.

Locaties in Zeeland

Ook in Zeeland doen enkele locaties, aangesloten bij het Platform Kastelen en Buitenplaatsen in Zeeland, mee aan deze dag:
* Slot Baarland te Baarland, geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Het huis en de tuinen zijn (gedeeltelijk) opengesteld voor publiek. Troubadours treden op bij de beelden in de Engelse tuin, historische figuren helpen kinderen bootje varen in de gracht. Voor meer informatie: tel. 0113-634198.

* Buitenplaats Ter Hooge te Koudekerke: Rondleiding over het landgoed om 14.00 uur. De geschiedenis heeft haar sporen op het landgoed nagelaten. De gids vertelt u er over. Evenals over de voorkomende bomen, planten, vogels en andere dieren. Het huis is niet opengesteld voor publiek. De excursie start tegenover Kaasboerderij Pitteperk aan de Breeweg in Middelburg. Deelname kost EUR 2,- p.p., kinderen tot 16 jaar EUR 1,-. Donateurs van Het Zeeuwse Landschap en hun huisgenoten gratis. Aanmelden is niet nodig. De wandeling duurt ca. 1,5 uur.

* Buitenplaats Kloetinge, geopend 10.00 tot 17.00 uur. Openstelling tuin, het huis zelf is niet toegankelijk.