Politie Groningen

Zondag 23 mei 2010

Provincie Groningen, 24-05-2010

Narcomobilist aangehouden

STADSKANAAL- De politie heeft zaterdagavond twee mannen (20 en 28 jaar) uit Klazienaveen en Emmer Compascuum aangehouden. Politieagenten controleerden de 28-jarige bestuurder op de Navolaan in Stadskanaal. Toen agenten vervolgens de deur openden troffen zij een versufte man achter het stuur aan. De dienders roken een sterke wietlucht. Bij fouillering werd bij de bestuurder en zijn 20-jarige passagier een hoeveelheid soft- en harddrugs gevonden. Het is duo moest mee naar het politiebureau. Op het politiebureau is door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. Voor het bezit van de verdovende middelen zijn de verdachten ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Poging carjacking

GRONINGEN - De politie onderzoekt een poging diefstal van een personenauto. Zaterdagavond omstreeks 18:30 uur parkeerde een 23-jarige man uit Groningen zijn auto aan de Assingastraat. Tijdens het parkeren trok nog een onbekende dader de bestuurdersportier open en spoot de Stadjer een bijtende stof in zijn ogen. Doordat de eigenaar zich niet uit zijn auto liet trekken staakte de dader zijn actie en ging ervandoor. De politie onderzoek het voorval.

Man aangehouden voor mishandeling

DELFZIJL Een 39-jarige man uit Meedhuizen is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht in een evenementenhal aan de Handelskade in de havenstad een 61-jairge man uit Appingedam te hebben geslagen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer werd met verwondingen in zijn gezicht door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over het motief van de mishandeling is nog geen duidelijkheid. De politie heeft de zaak in onderzoek

Alcomobilist aangehouden

SAUWERD - De politie heeft zaterdagnacht op een 25-jarige man uit Winsum aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de N361 bij Sauwerd gecontroleerd omdat hij geen gordel droeg. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 2,1. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongeren aangehouden voor openlijke geweldpleging

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht zes knapen in de leeftijd 18 (2x), 19 (3x) en 20 jaar, uit Roden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De politie werd gealarmeerd door enkele getuigen. Zij wezen de agenten op vernielingen diein de omgeving van de Elektronicaweg warengepleegd. Door getuigen werd gezien dat de groep jongens allerlei staatmeubilair als buizen en verkeersborden hadden vernield. Ook diverse tuinen moesten het ontgelden. De politie wist de zes knapen op de Buinerweg in Stadskanaal aan te houden. Zij werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar nog twee andere betrokken jongeren.

Beschonken snorfietster aangehouden

GRONINGEN - Een 22-jarige vrouw uit Groningen is zondagmorgen aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol reed. Zij in de Nieuwe Sint Jansstraat gaf geen voorrang aan de surveillerende agenten en lieten haar stoppen. Uit een blaastest bleek dat de bestuurster te diep in het glaasje had gekeken. In haar bloed zat ruim 1,0 promille alcohol. Na verhoor kon zij het politiebureau lopend weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobiliste maakt brokken

GRONINGEN -De politie heeft zondagmorgen een 27-jarige automobiliste uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de bestuurster een paal omver had gereden in de Kleine Peperstraat. Bij controle wees een blaastest uit dat zij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,7. Ook bleek de vrouw niet in het bezit was van een rijbewijs. Met een rijverbod mocht zij na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Trio aangehouden na diefstal uit kleedkamer

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen drie Duitse jongens (16,17 en 20 jaar) uit Siegburg aangehouden. De politie kreeg een melding dat het trio door getuigen waren betrapt bij het stelen van een tas uit een sporthal aan het Blauwborgje. Daar verbleven op dat moment veel studenten in verband met een groot feest.De knapen werden ingerekend en ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoek de diefstal.

Bootbestuurders op de bon

ZUIDLAARDERMEER - De politie heeft zaterdag tijdens bootsurveillance op het Zuidlaardermeer drie bootbestuurders bekeurd. Twee schippers kregen een bekeuring voor het niet aan boord hebben van reddingsvesten Een bootbestuurder kreeg een bon voor het ontbreken van een brandblusser. De politie zal komende periode vaker controles uitvoeren op het water.

Gewonden bij aanrijding

GRONINGEN - Bij een aanrijding op de Stadsweg in Groningen zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Een 17-jarige scooterbestuurder uit Groningen gaf op de kruising met de Langszij geen voorrang aan een eveneens 17-jarige scooterbestuurder uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Beide scooters raakten zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadjers met pistool bedreigd

GRONINGEN Twee jonge Stadjers (15 en 17 jaar) zijn zaterdagavond naar eigen zeggen rond 23:00 uur door twee onbekende mannen met een pistool bedreigd. De 15- en 17-jarige liepen in het Noorderplantsoen. Om nog een onduidelijke reden ontstond er een woordenwisseling tussen het duo en twee passerende mannen op een fiets. Hierbij trok één van fietsende mannen een pistool en richtte deze op beide Stadjers. Met de mededeling dat ze vandaag geluk hadden reden de daders weg in de richting van de Moesstraat. Beide jongens, die erg waren geschrokken van het voorval, hebben aangifte gedaan. De man met het pistool is ongeveer 30 jaar oud,
1,90 meter lang, Indisch uiterlijk met lang haar tot op de schouders. Hij droeg een lange zwarte jas met een bruine bontkraag. De politie komt graag in contact die iets van de bedreiging hebben gezien of gehoord. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.