Gemeente Berkelland


Eenrichtingsverkeer Nachtegaalstraat in Ruurlo gewijzigd

Het eenrichtingsverkeer in de Nachtegaalstraat in Ruurlo is vanaf 17 mei veranderd. Voortaan kan het gemotoriseerde verkeer alleen inrijden vanaf de Wiersseweg. Deze maatregel is genomen om de buurt van de Kerst Zwartschool bereikbaar te houden tijdens bouwwerkzaamheden in de omgeving.

Op dit moment werkt firma Kreunen Bouw uit Lochem in opdracht van ProWonen aan de bouw van 23 woningen in de Kerkstraat en de Schoolstraat. Dat betekent dat er vrachtwagens voor het aanvoeren van materiaal. Ook staat er regelmatig een grote mobiele kraan opgesteld. Tijdens het laden en lossen is het noodzakelijk om de Kerk- of Schoolstraat tijdelijk af te sluiten. Deze afsluiting is nodig om gevaarlijke situaties te voorkomen. Voor het autoverkeer wordt door de afsluitingen bij ongewijzigd eenrichtingsverkeer de Kerst Zwartschool moeilijk bereikbaar voor autoverkeer.

Door het eenrichtingsverkeer in de Nachtegaalstraat om te draaien blijft de school goed bereikbaar. De wijziging van het eenrichtingsverkeer is tijdelijk en blijft voorlopig tot de zomervakantie van kracht. De school en de aanwonenden zijn door ProWonen met een brief geïnformeerd.