Politie Drenthe

Maandag 24 mei 2010

Provincie Drenthe, 24-05-2010

Overtreding van de Visserijwet

BARGER COMPASCUUM Zaterdagmorgen bekeurde de politie een 46-jarige man uit Meppen (Duitsland). Hij zat met drie hengels te vissen in het Compascuumkanaal ter hoogte van de A37. In de vispas van de man staat dat hij mag vissen met maximaal twee hengels. Ook het water waarin gevist werd staat genoemd in een lijst die de man bij zich moet hebben doch niet kon tonen. Hij ging op de bon voor 200 euro.

Vrijwillige politie controleert verkeer

BORGER De vrijwillige politie van het district Zuidoost Drenthe hield zaterdagmiddag een verkeerscontrole op de N34 ter hoogte van de afslag Borger. Het verkeer werd naar het steunpunt van de provincie Drenthe geleid en daar gecontroleerd. Aa deze controle nam politie, belastingdienst en veilig verkeer Nederland deel. Er werd 19 x bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, 10 x niet tonen rijbewijs, 4 x verlopen APK, 3 x niet tonen kentekenbewijs, 3 x geen kentekenplaat op aanhanger, 2 x gladde band, 1 x niet verzekerde auto, 2 x defect remlicht, 1 x keren op de autoweg en 1 x foute bevestiging van de losbreekreminrichting. Er werden 150 blaastesten afgenomen en deze waren allen in orde. Een man die nog 10 dagen moest zitten werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Man op de bon voor uitschelden ambupersoneel
EES Een 32-jarige man uit Ees is zaterdagavond door de politie bekeurd voor het beledigen van het ambulancepersoneel. De man, die onder invloed van alcohol was, kwam met zijn fiets ten val en moest met een gewonde schouder overgebracht worden met een ambulance naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. Hij beledigde hierbij twee medewerkers van de ambulancedienst die onderweg de assistentie inriepen van de politie. In het ziekenhuis schold hij in het bijzijn van de politie de medewerkers nogmaals uit voor kankerjood en kanker op. Zij deden aangifte en er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt vechtersbazen aan
BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen uit Musselkanaal, 19 en 20 jaar oud, aangehouden als verdachten van mishandeling in een discotheek aan de Domoweg. Het duo werd overgedragen door portiers van de discotheek. Twee mannen uit Zwolle, 21 en 27 jaar oud, deden aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. (2010031271)

Wildplasser op de bon
HOOGEVEEN Een 22-jarige inwoner van Stuifzand werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd. De man stond tegen de achterzijde van een café aan de Grote Kerkstraat te plassen toen hij betrapt werd. Hij bleek zich niet te kunnen legitimeren en werd bekeurd voor wildplassen en het niet kunnen tonen van een identiteitskaart.

Alcomobilisten
BEILEN Een 29-jarige man uit Helmond liep in de nacht van zaterdag op zondag tegen de lamp. Hij reed onder invloed in zijn auto over de Verlengde Havenstraat toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 285 ug.l.

BEILEN Ook een 19-jarige man uit Drachten had te diep in het glaasje gekeken. Hij werd op de Domoweg gecontroleerd en blies 350 ug/l. De bestuurder bleek geen rijbewijs te bezitten. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Op de Veenwalweg controleerde de politie een onverzekerde auto. De beginnende bestuurder, een 21-jarige Assenaar, bleek ook nog eens te veel, 505 ug/l., gedronken te hebben. Ook hij ging op de bon.

Politie vordert rijbewijs in

COEVORDEN Een 48-jarige autobestuurder uit Emmen raakte zaterdagmiddag zijn rijbewijs kwijt. Hij reed met 152 km/u over de N34.

Schaftkeet in brand

In de nacht van zaterdag op zondag trof een getuige een brandende schaftkeet aan die in een sloot stond. De brand werd door de brandweer geblust. De eigenaar van de keet en de oorzaak van de brand zijn niet bekend.

Man aangehouden terzake belediging politie

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie een 22-jarige inwoner van Giethoorn aan. Nadat in een discotheek aan het Prinsenplein een vechtpartij had plaatsgevonden en de gemoederen gesust waren ging de man uit Giethoorn over de rooie bij het zien van zijn gewonde vriend. Toen de politie hem wilde kalmeren schold hij de politie uit. Hij werd aangehouden terzake belediging.

Diefstal personenauto

ZUIDWOLDE Tussen zaterdagmiddag 15.00 en zondagmorgen 10.30 uur vond er een diefstal van een personenauto plaats aan de Schoolstraat. De auto stond geparkeerd achter een woning. Het betreft een zwarte BMW Z3 Coupé voorzien van het kenteken 76-LB-JP. De auto is verlaagd en voorzien van een Remus uitlaat. Van dit zeldzame type zijn slechts 300 gemaakt.

Fietser gewond bij aanrijding

OUD ANNERVEEN Tijdens een aanrijding tussen een auto en een fiets is een 68-jarige fietser gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist reed achteruit de rijbaan van de Tolweg op en zag vanuit de richting Zuidlaarderveen de fietser naderen. Deze rijdt op een racefiets en kijkt naar beneden. Een aanrijding was niet meer te voorkomen en de fietser kwam ten val. Hij moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het UMCG.

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

VALTHERMOND Zondagmiddag raakte een 43-jarige man en zijn 47-jarige vriendin, beide uit Emmen, gewond bij een eenzijdig ongeval op het Zuiderdiep. De man die een bestelauto bestuurde reed volgens getuigen langzaam naar de linkerrijstrook. Toen hij een stuurcorrectie uitvoerde raakte hij een stoeprand, een bushalte en kwam tot stilstand tegen een boom. De man en zijn inzittende vriendin moesten door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd worden. Ze werden met onbekend letsel respectievelijk overgebracht naar het UMCG en het Scheperziekenhuis in Emmen. De traumaheli verleende eveneens bijstand.

Politie neemt minibike in beslag
ASSEN Zondagavond nam de politie in de Moezelstraat een minibike in beslag. De bike werd bestuurd door een 13-jarige Assenaar. De eigenaar, een 41-jarige Assenaar, meldde zich bij de politie. Mini-bikes verboden op de openbare weg

We kennen ze allemaal, de mini-bike. Het zijn vaak replicas van echte motoren dus logisch dat de jeugd dat mooi en spannend vindt. Je voelt je even een echte motorcoureur!

Ondanks het feit dat we als politie naar buiten communiceren dat ze verboden zijn, zien we ze steeds vaker op de openbare weg verschijnen. Bestuurd door vooral jongeren van ongeveer 10 tot 18 jaar oud.

Je mag met een mini-bike nooit op de openbare weg rijden, ook niet als je 16 jaar bent! Een mini-bike is namenlijk niet goedgekeurd voor de openbare weg. Ze voldoen niet aan de regels van het voertuigreglement. Je kunt ze dan ook niet verzekeren.

Je mag er alleen op een afgesloten prive-terrein mee rijden. Ze zijn ook nog eens erg gevaarlijk en er zijn hoge snelheden mee te bereiken van soms wel 100 km/uur. Qua hoge snelheid zijn deze bikes daar absoluut niet voor ingericht. Veel automobilisten/vrachtautobestuurders zien je absoluut niet rijden. Je zit namelijk zeer laag bij de grond.

Wordt je door de politie toch met een mini-bike op de openbare weg aangetroffen, dan krijg je een bekeuring en wordt de bike inbeslaggenomen en krijg je deze ook niet terug.

Dus, dat ding gewoon niet kopen en je geld aan andere leuke dingen besteden.

Jaloers ex-vriendje + broer aangehouden
NIEUW BUINEN Zondagavond rond middernacht wist beveiligingspersoneel een 14-jarige knaap uit Stadskanaal aan te houden als verdachte van mishandeling. Tijdens het pinkstertoernooifeest van de voetbalvereniging Nieuw Buinen, mishandelde de verdachte een 15-jarige jongen uit Roosendaal in een feesttent. De Roosendaler stond met het ex-vriendinnetje van de knoalster te dansen toen hij in het gezicht werd geslagen. De vechtersbaas werd overgedragen aan de politie en ingesloten.
Ongeveer een uur later kreeg de politie de melding dat een beveiligingsmedewerker geslagen was tijdens het feest van het pinksterjeugdtoernooi. Bleek te gaan om de 15-jarige broer van de vechtersbaas. Deze was betrokken geweest bij een vechtpartij en werd door omstanders aangewezen. Toen de medewerker hem apart nam begon de jongeman te slaan. Ook hij werd ingesloten.

Autobrand

BRUNTINGE Aan het Binnenveld brandde zondagavond een auto totaal uit. De 19-jarige uit Hollandscheveld afkomstige bestuurder en zijn kameraad waren onderweg naar huis, toen er rook onder het dashboard vandaan kwam. Nadat ze uitgestapt waren is de auto direct gaan branden en kon niet meer door de brandweer gered worden. Oorzaak is niet bekend.

Aanhouding verdachte van inbraak
EMMEN In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 32-jarige Emmenaar aangehouden als verdachte van inbra(a)k(en). Tijdens het posten in de wijk Bargeres kwam de man voorbij fietsen en werd gecontroleerd. Na onderzoek bleek hij in de fietstassen vermoedelijk van inbraak afkomstige buit bij zich te hebben. Ook inbrekersgereedschap werd bij de verdachte aangetroffen. Hij werd ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.