Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 24-05-2010

Dodelijke aanrijding

UTRECHT In de nacht van zondag 23 op maandag 24 mei vond op de Brailledreef een aanrijding plaats waarbij twee personen overleden en vier zwaargewond raakten.

Bij de politie kwam omstreeks 01.45 uur een melding binnen van een ernstige aanrijding op de Brailledreef. Ter plaatse troffen agenten op de kruising Brailledreef met de Loevenhoutsedijk twee zwaar beschadigde autos aan. Door de aanrijding bleken twee personen (gegevens nog onbekend) te zijn overleden. Vier andere inzittenden (gegevens nog onbekend) werden met ernstig letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei vond op het Willen de Zwijgerplantsoen een berovingplaats. Tijdens de beroving werd een meisje ruim

20 meter meegesleurd.

Een 17-jarig meisje uit Utrecht liep omstreeks 00.15 uur over het Willem de Zwijgerplantsoen. Plotseling kwam een scooter met jongens erop langs het meisje rijden. De passagier greep in het voorbijrijden de tas van het meisje. Omdat zij in een reflex de tas bleef vasthouden kwam zij ten val en werd ruim 20 meter op straat meegesleurd. Uiteindelijk liet zij haar tas los en reden de verdachten weg in de richting van de Copijnweg.

Het meisje hield aan de beroving diverse schaafwonden op haar benen, buik en handen over. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Open dag nieuwe politiebureau De Meern

DE MEERN Een ME-bus van dichtbij bekijken? Op een politiemotor gefotografeerd worden? Of een rondleiding in het nieuwe politiebureau? Zaterdag 29 mei opent de politie in De Meern van 11.00 uur tot en met 15.00 uur haar deuren voor publiek. Bewoners en andere geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in het gebouw én in de keuken van de lokale politie.

Tijdens de open dag blijft het politiebureau aan de Burgemeester Middelweerdplaats 2 telefonisch bereikbaar. Ook blijft het bureau toegankelijk voor bezoekers voor het doen van aangifte en meldingen.

Burgemeester Wolfsen opende maandagmiddag 10 mei officieel het nieuwe politiebureau. De politiewijkteams Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern namen het gebouw eind maart in gebruik.

Het bureau is van maandag tot en met zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur geopend voor publiek. Buiten deze tijden kunt u 24 uur per dag terecht bij het hoofdbureau aan de Kroonstraat 25 in Utrecht.

Politie zoekt getuigen van schietincident

UTRECHT De politie is naar aanleiding van het schietincident op het Kastelenplantsoen van donderdagavond 20 mei op zoek naar getuigen.

Rond 19.05 uur kreeg de politie een melding dat er geschoten werd op het Kastelenplantsoen. Bij het incident raakte een 29-jarige man uit Utrecht gewond en werd aangehouden. Een tweede verdachte, 22 jaar uit Utrecht, werd niet veel later aangehouden. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. De politie weet dat er getuigen zijn die zich nog niet hebben gemeld.

Op het moment van het incident reed er een stadsbus met passagiers langs. De politie wil graag onder andere in contact komen met mensen uit de bus die iets gezien hebben. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44. U kunt ook bel met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Auto in de brand

UTRECHT Op de Fortlaan stond in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei een auto in de brand. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding dat een auto in brand stond op de Fortlaan. Ter plaats was de brandweer druk de auto te blussen maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Onderzoek wees uit dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op het Servaasbolwerk vond in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 20-jarige man uit Utrecht fietste omstreeks 01.30 uur op de Nieuwegracht. Ter hoogte van het Servaasbolwerk werd de man al fietsend aangesproken door twee onbekende mannen. De mannen vroegen het slachtoffer om een vuurtje. Nadat het slachtoffer had geantwoord werd hij door het tweetal klemgereden en bedreigd. De verdachte pakten de rugzak van het slachtoffer. Toen er plotseling een getuige in de richting van de verdachten kwam fietsen staakte zij de beroving en reden snel weg. Zij zagen nog wel kans om een aantal spullen, waaronder de portemonnee van het slachtoffer mee te nemen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Gevaar in het verkeer

UTRECHT Vrijdagavond 21 mei trok een automobilist rond 22.05 uur de aandacht van surveillerende agenten, nadat hij met zijn auto het Zandpad verliet via het fietspad. De bestuurder van de auto bleef hierna zeer gevaarlijk rijgedrag vertonen. Met een veel te hoge snelheid reed hij, zonder richting aan te geven en verkeerslichten negerend, via de Paranadreef/Einsteindreef naar de Marnixlaan. Agenten hadden moeite om de bestuurder bij te houden. Uiteindelijk konden ze hem, na een dollemansrit over de Van Hoornekade en de Van Tuylkade, laten stoppen aan de Pr. Margrietstraat. De bestuurder, een 24-jarige Utrechter, kon direct zijn rijbewijs en auto inleveren.

Softdrugs aangetroffen

UTRECHT Vrijdagavond 21 mei kreeg de politie een melding van een vermoedelijke inbraak in een woning aan de Boadreef. Ter plaatse troffen agenten de voordeur van de woning op kier en het slot van de deur was verbroken. In de verlaten woning werden ongeveer 100 stekjes van hennepplanten aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto schuin stilstaan op het viaduct boven de Rijksweg A2. De auto stond met zijn neus in de richting van de Haarrijnse Rading. Het viel de agenten op dat de bestuurder heel langzaam reed en opvallende manoeuvres uithaalde. De man kreeg op de Meijewetering een stopteken en werd gecontroleerd. Uit een eerste blaastest bleek dat de 26-jarige bestuurder uit Utrecht te veel had gedronken.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 410 ug/l uit. Omdat de Utrechter een beginnend bestuurder is werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur weer naar huis.

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

UTRECHT Zaterdagavond 22 mei vond op de Balijelaan een aanrijding tussen twee scooters plaats. De veroorzaker liet het slachtoffer gewond achter en reed door.

Rond 20.40 uur reed een 16-jarige jongen over de Balijelaan met zijn scooter. Hier kwam hij in botsing met en andere scooter waar twee jongens op reden. De jongens hadden de aanrijding veroorzaakt. Door de aanrijding kwam de 16-jarige jongen ten val en raakte gewond aan zijn been. De twee jongens stopten even en schreeuwden naar het slachtoffer dat hij moest zeggen dat hij tegen een paaltje was gereden. Hierop reden de twee weg. De Utrechter moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Hennepplantage aangetroffen

DE MEERN In een pand aan de Damzigt heeft de politie zondagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politie onderzoek werd omstreeks

11.05 uur een onderzoek in een pand aan de Damzigt ingesteld. In het pand werd op de benedenverdieping een grote hennepplantage aangetroffen. In twee andere ruimten was men in voorbereiding een hennep plantage aan te leggen.

In totaal werden bijna 500 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Twee mannen, 23 en 43 jaar uit Utrecht en Harmelen, werden in het pand aangehouden. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. Vanwege de grote hitte was er een gevaarlijke situatie ontstaan.