Politie Groningen

Maandag 24 mei 2010

Provincie Groningen, 24-05-2010

Man voor mishandeling aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft zondagnacht een 41-jarige man uit Winschoten aangehouden. De man wordt ervan verdacht op het Marktplein een 41-jarige vrouw uit Winschoten te hebben geslagen. De verdachte vroeg de vrouw of hij mee mocht rijden in haar auto. Toen de vrouw dit weigerde sloeg de Winschoter haar in het gezicht. Het slachtoffer liep door het geweld een bloedlip en een pijnlijke kaak op. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De geweldpleger is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meisjes aangehouden na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag twee 14-jarige meisjes uit Groningen aangehouden. De meisjes hadden op het fietspad op de Paterswoldseweg onenigheid gekregen met een 23-jarige vrouw uit Amsterdam. De Amsterdamse wilde het duo inhalen maar kreeg daarvoor geen gelegenheid. Toen zij de meisjes hierop aansprak, trokken zij haar van haar fiets en sloegen haar in het gezicht. Gealarmeerde agenten konden beide verdachten in de omgeving in de boeien slaan. Het slachtoffer doet aangifte van mishandeling. Na verhoor kon het gewelddadig duo het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist botst tegen lichtmast

MEEDEN- Bij een eenzijdig ongeval is zondagavond een 49-jarige bestuurder uit Scheemda gewond geraakt. De man reed over de Duurkenakker en verloor in een bocht de macht over het stuur. Hij kwam tot stilstand tegen een lichtmast. De bestuurder, die licht gewond raakte, hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Wel bleek hij onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,9 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie nam het rijbewijs van de bestuurder in en maakt proces-verbaal op. De auto raakte zwaar beschadigd en werd door een bergingbedrijf afgesleept.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

ZUIDHORN - Een 36-jarige motorrijder uit Valthermond is zondagmiddag op een rotonde op de Friessesreaatweg gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Door een te forse remactie kwam de motorrijder ten val. Hij raakte gewond aan zijn benen. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Man levert dief af aan het politiebureau

DELFZIJL - De politie heeft zondagavond een 46-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Een 25-jarige man uit Wommels betrapte de Delfzijlster op heterdaad bij de diefstal van de tas van zijn vriendin. De 25-jarige bedacht zich niet en bracht de verdachte naar het politiebureau. Daar droeg hij hem over aan agenten. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De tas is weer teruggeven aan de vriendin van de 25-jarige man. De politie maakt proces-verbaal op.

Scooterrijder gewond na verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een aanrijding op de Nieuwe Kijk Int Jatstraat in Groningen is zondagavond een 20-jarige scooterbestuurder uit Groningen gewond geraakt. Hij gaf op de kruising met de Grote Leliestraat geen voorrang aan een 27-jarige scooterbestuurder uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De 20-jarige is met been- en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Beide scooters raakten zwaar beschadigd. Ook een gevel van een woning aan de Kijk Int Jatstraat raakte licht beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Minibike in beslag genomen

GRONINGEN - De politie heeft zondagavond in de Populierenlaan in Groningen een minibike in beslaggenomen. Agenten zagen een 10-jarige inwoner van Groningen op het motortje rijden op de openbare weg. Omdat het rijden op een minibike op de openbare weg niet is toegestaan, namen de agenten de tweewieler mee naar het politiebureau. Het knaapje kwam er met een waarschuwing vanaf.

Vijftal aangehouden na vernieling schutting

STADSKANAAL - De politie heeft zondagnacht vier mannen in de leeftijd van 19 en 20 jaar, en een 17-jarige meisje, allen uit Stadskanaal, aangehouden voor openlijke geweldpleging. Surveillerende politieagenten werden aangesproken door een bewoner van de Essenhage in Stadskanaal. De man gaf aan dat jongeren zijn schutting hadden vernield. De agenten gingen op basis van het verstrekte signalement op zoek naar de verdachten. Zij wisten het vijftal even later in te rekenen. Tijdens het verhoor kwam de aap uit de mouw. De schutting bleek te zijn vernield door één van de verdachten. De jongeren mochten na verhoor het politiebureau weer verlaten De politie maakt proces-verbaal op.

Spoor van vernielingen in dorp

NIETAP - De politie heeft zaterdagavond drie jongens (17, 18 en 22 jaar) uit Roden en een 18-jarige meisje uit Windeweer aangehouden voor openlijke geweldpleging. Gealarmeerde agenten reageerden op een melding van vernielende jongeren op de Natuurschoonweg in Nietap. Na onderzoek bleek dat het viertal diverse tuinen en straatmeubilair in de omgeving hadden vernield. Tijdens de aanhouding verzette de 22-jarige verdachte zich hevig. Politieagenten wisten hem met gepast geweld te overmeesteren. De verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist van de weg gehaald

NOORDHORN - De politie heeft zondagnacht een 19-jarige automobilist uit Noordhorn van de weg gehaald. Bij een alcoholcontrole in de Langestraat bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte gedroeg zich bij zijn aanhouding vervelend. De beginnende bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.