Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 24-05-2010

Babbeltruc

DEN DOLDER Vrijdagmorgen 21 mei werd bij een oudere dame, door middel van een babbeltruc, de hele woning doorzocht door een onbekende man.

Bij een huis aan de Pleineslaan werd omstreeks 11.30 uur aangebeld. De 82-jarige bewoonster zag via het kijkraampje in de deur dat er een man voor de deur stond. De man gaf aan inspectie in het huis te willen uitvoeren in verband met meerdere inbraken in de buurt. De vrouw vertrouwden het niet en vroeg naar een legitimatiebewijs. De man liet snel iets van een legitimatiebewijs zien en drong bij de vrouw aan toch de deur te openen. Min of meer onder druk deed de vrouw toch de deur open en liet de inspecteur binnen. Eénmaal in het huis doorzocht de man alle vertrekken en probeerde van de vrouw los te krijgen of er geld of andere waardevolle zaken in de woning waren.

Toen het slachtoffer hier geen antwoord op gaf vertrok de man. De politie is op zoek naar getuige(n) die mogelijk ook slachtoffer zijn geworden of die meer informatie over de man hebben. Het betreft een blanke man, 1.85 1.90 mtr. lang, slank postuur, kort haar en een verzorgd uiterlijk. Hij was gekleed in een broek en jack met de uitstraling van een soort uniform. Heeft u informatie, belt u dan met het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Overval op woning

GROENEKAN Op een huis aan de Voordorpsedijk vond in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei een overval plaats.

Rond 00.30 uur hoorde een bewoonster van de Voordorpsedijk een harde knal in haar huis. Toen de vrouw ging kijken waar de knal vandaan kwam werd zij plotseling met twee mannen in haar woning geconfronteerd. De mannen bedreigden de vrouw en vroegen onder andere om geld. De vrouw riep haar echtgenoot die van het lawaai wakker werd. De twee overvallers raakten in gevecht met de 63-jarige bewoner. Over en weer werden klappen uitgedeeld.

Uit onderzoek bleek dat de overvallers een raam aan de achterzijde van het huis hadden ingeslagen en zich zo de toegang tot de woning hadden verschaft.

De overvallers kozen uiteindelijk eieren voor hun geld en verlieten de woning. De 63-jarige man raakte gewond aan zijn been. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuige(n) zich te melden op telefoonnummer 0900 88 44 van het district Binnensticht.