Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 24-05-2010

Onrust na uitgaansavond

BUNSCHOTEN - In de nacht van zaterdag op zondag 23 mei hielden agenten twee mannen aan, nadat zij zich hinderlijk gedroegen in het uitgaansgebied.

Na sluitingstijd van de horecagelegenheden waren er veel mensen op de been, die allemaal vrij rustig hun weg vervolgden. Omstreeks 02.00 uur reed een voertuig de Hoestraat in. Het aanwezige publiek ging voor de auto opzij, behalve één man. Hij bleef rustig voor de auto staan, en maakte geen aanstalten om opzij te gaan. Ook na herhaaldelijk verzoek van de aanwezige agenten ging hij niet opzij. Een van de agenten pakte de man uiteindelijk bij zijn jas en haalde hem voor de auto weg. De man wilde zich niet identificeren en werd hierop aangehouden. Toen de aanhoudende agent hem wilde boeien begon de verdachte, 24 jaar uit Bunschoten, zich met geweld te verzetten. Na een worsteling kon de man alsnog overgebracht worden naar het bureau.

Tijdens deze gebeurtenissen op de Hoekstraat bleef een groep van ongeveer 150 personen zich hinderlijk gedragen, door het roepen van leuzen en het gooien van vuurwerk richting een agent. Een van de aanwezigen bleef de menigte opruien en werd ook aangehouden. Deze 20-jarige man uit Eemdijk is overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk moest de groep uiteen gedreven worden door drie honden in te zetten en de wapenstok te gebruiken.