Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 24-05-2010

Man neergestoken

AMERSFOORT Op een bungalowpark aan de Amersfoortsestraatweg heeft de politie zondagmiddag 23 mei drie mannen aangehouden omdat zij betrokken waren bij een steekincident.

Rond 18.40 uur kreeg de politie een melding dat er op een bungalowpark aan de Amersfoortsestraatweg een steekincident had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een man ruzie had gehad met een aantal andere mannen. Hierbij was door de man gestoken. De verdachte liep nog op het park rond. Agenten zagen de man lopen en spraken hem aan. De man reageerde niet en liep door. Pas toen de agenten dreigden pepperspray te gebruiken luisterde hij wel.

De 24-jarige man uit Soesterberg werd aangehouden. Twee slachtoffers met steekverwondingen werden op het park aangetroffen. Beiden werden voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat niet helder was wat er zich heeft afgespeeld heeft de politie ook de twee gewonde mannen, 20 en 21 jaar uit Amersfoort en Soesterberg, aangehouden. Nader onderzoek moet meer duidelijkheid over het incident geven.

Verkeerscontrole

LEUSDEN Vrijdag 21 mei vond op de Lockhorsterweg een verkeerscontrole plaats. Ruim 50 voertuigen werden gecontroleerd.

Tussen 13.00 en 16.30 uur werden 51 voertuigen naar de parkeerplaats aan de Lockhorsterweg geleid. Hiervan bleken 31 voertuigen prima in orde. Voor de overige voertuigen werden in totaal 23 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet kunnen tonen van een rij- en kentekenbewijs, het niet handsfree bellen, het niet dragen van de helm en diverse verkeersovertredingen.

Brandstichting

LEUSDEN Op de Burgemeester de Beaufortweg ontstond in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei brand in een auto en een huis. De politie vermoed brandstichting.

Rond 04.20 uur werden de bewoners van een huis aan de Burgemeester de Beaufortweg wakker van de rook. De bewoner ging kijken waar de rook vandaan kwam en zag dat zijn auto en huis in brand stond. De man twijfelde geen seconden en maakte zijn vrouw wakker om snel uit het huis te vluchten. De politie en brandweer werd gebeld. De brandweer heeft de branden geblust en kon voorkomen dat het huis in vlammen op ging. Uit onderzoek bleek dat er mogelijk sprake is van brandstichting. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongen beroofd

AMERSFOORT Op Het Masker vond in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei een beroving plaats. Hiervan werd een jongen het slachtoffer.

Een 15-jarige jongen uit Amersfoort liep met wat vrienden op Het Masker toen hij aangesproken werd door een aantal voor hem onbekende personen. Plotseling werd hij vastgepakt en werden zijn zakken doorzocht. De verdachten gingen er uiteindelijk met zijn geld en mobiele telefoon vandoor.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Man op gestolen fiets aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft vrijdagavond 21 mei een man aangehouden omdat hij op een fiets reed die als gestolen gesignaleerd stond.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 21.10 uur een man op een damesfiets zonder origineel slot rijden. De fiets van de 28-jarige man uit Amersfoort werd gecontroleerd. Al snel bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Amersfoorter gaf aan dat hij de fiets gekocht had in de Cabotstraat. In een tuin van een woning werden meerdere fietsen aangetroffen. Tussen de fietsen stond nog een fiets die gesignaleerd stond. De eigenaar van de fietsen heeft zich later op de avond op het bureau gemeld.

Straatroof

LEUSDEN In de nacht van zaterdag op zondag 23 mei is een 19-jarige man uit Leusden het slachtoffer geworden van een straatroof.

Rond 01.35 uur reed de man over het fietspad aan de Heiligenbergerweg in de richting van Leusden. Ter hoogte van het viaduct sprongen twee jongens, waarvan één een bivakmuts droeg, het fietspad op en bedreigden hem met een wapen. De man werd gedwongen al zijn spullen af te geven. Op dat moment fietsten bekenden van het slachtoffer aan de andere kant van de weg. Zij kwamen het slachtoffer te hulp, maar konden niet voorkomen dat de telefoon van het slachtoffer werd meegenomen. De twee daders vluchtten in de richting van het tuincentrum. De politie heeft de straatroof in onderzoek.