Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht, 24-05-2010

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Vrijdagavond 21 mei vond bij een horecagelegenheid aan de Kauwenhof een gewapende overval plaats.

Rond 22.05 uur kreeg de politie een melding dat een horecagelegenheid aan de Kauwenhof overvallen was. Ter plaatse troffen agenten een 19-jarige medewerker aan. De medewerker verklaarde dat er plotseling een man voor zijn neus stond toen hij de stoelen naar binnen wilde halen. De onbekende man bedreigde hem met vermoedelijk een vuurwapen en eiste geld. Nadat de overval gepleegd was vluchtte de dader weg in de richting van het park van de Bosfazant.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

IJSSELSTEIN Zondagavond 23 mei vond op de Randdijk een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 23-jarige man uit Nieuwegein fietste omstreeks 23.25 uur over de Randdijk in de richting van Nieuwegein. Plotseling kwamen twee mannen het trappetje aan de Randdijk oplopen en bedreigde de man, vermoedelijk met een mes en vroegen om geld. Nadat het slachtoffer geld en onder anderen zijn mobiele telefoon had afgestaan lieten de verdachten de man los en liepen terug naar het trappetje en zijn het bospad opgelopen.

Het slachtoffer verklaart dat de verdachten twee mannen met een getinte huidskleur waren. Eén van de mannen had halflang haar met een haarbandje. Hij droeg een grijs vest. Beide verdachten zijn tussen de 18 en 20 jaar oud.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

HOUTEN Op zaterdag 22 mei vond tijdens de optocht van de Truckersdag een aanrijding tussen een vrouw op een fiets en een vrachtwagen plaats. De vrouw raakte ernstig gewond.

Rond 13.50 uur trok een stoet van vrachtwagens in verband met de Truckerdag door Houten. Toen de stoet stapvoets in de omgeving van het Achterom reed vond met één van de vrachtautos een aanrijding plaats. Een 40-jarige vrouw uit Houten reed op haar fiets ter hoogte van de kruising met het Wernaarseind. Zij wilde tussen de vrachtwagens door nog net even naar de andere kant van de weg fietsen. Hierbij maakte zij een inschattingsfout en kwam onder de vrachtwagen terecht. De vrouw liep ernstig letsel op en werd naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Aanrijding letsel

IJSSELSTEIN Op de Lekdijk vond zaterdagmiddag 22 mei een aanrijding tussen een bestelbus en een fietser plaats. De fietser werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Een 46-jarige fietser uit Schipluiden reed rond 12.20 uur op de Lekdijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een 24-jarige man uit Woerden in een bestelbus aanrijden. Tijdens het passeren raakte de fietser de buitenspiegel van de bus en kwam hard ten val. De bestuurder van de bus stopte en bood direct hulp aan de fietser. Het 46-jarige slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Straatroof

IJSSELSTEIN Op de Kerkstraat vond in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 mei een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 41-jarige vrouw uit IJsselstein liep omstreeks 01.20 uur over de Kerkstraat. Plotseling hoorde zij voetstappen achter haar. Nog voordat zij kon reageren voelde de vrouw dat er met iets scherps tegen haar nek gedrukt werd. Twee verdachten trokken aan de tas van het slachtoffer. De vrouw liet haar tas los en verdachten renden weg. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district

Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Riverdance goed verlopen

HOUTEN Het evenement Riverdance wat zaterdag 22 mei werd gehouden op het recreatieterrein t Waal, Tull en t Waal, is prima verlopen. Tijdens het evenement vonden geen noemenswaardige incidenten plaats. Bij controles vooraf werden 56 personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van verdovende middelen.

Aangehouden op heterdaad

NIEUWEGEIN Zondagmiddag 23 mei kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Bosgors. Ter plaatse kon één van de daders op heterdaad worden aangehouden.

Omstreeks 14.30 uur waren agenten ter plaatse en zagen de daders vluchten. Na een korte achtervolging kon één van de daders worden aangehouden. De man, een 24-jarige man uit Rome, had een deel van de buit nog op zak en droeg bovendien een tas met inbrekerswerktuig. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.