Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 24 mei 2010 (2e pinsterdag)

Man zonder rijbewijs veroorzaakt ongeval

Oldenzaal

Moeder van de man wilde eerst de schuld van de aanrijding op zich nemen.

Op zondag 23 mei 2010 omstreeks 17.01 uur kwam bij de politie Twente een melding binnen van een aanrijding op de Lyceumstraat in Oldenzaal. De politieagenten die ter plaatse kwamen troffen diverse personen aan waaronder een 55-jarige vrouw uit Oldenzaal. Zij verklaarde dat zij met haar auto de geparkeerde auto had aangereden. De agenten trokken haar verklaring in twijfel. Na een kort onderzoek te hebben ingesteld bleek dat de 22-jarige zoon van de vrouw de auto had bestuurd. De jongen had geen rijbewijs. Zowel de auto waar de zoon in reed als de aangereden geparkeerde auto hadden door de aanrijding fors schade opgelopen. De beide voertuigen werden afgesleept door een sleepbedrijf. Tegen de 22-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. (2010045823)

Alle boetes betaald en auto kwijt

Enschede

De man viel op dankzij een defect achterlicht. Bijna 1000 euro aan openstaande boetes werd geïncasseerd.

Surveillerende agenten zagen over de Brinkstraat in Enschede op zondag 23 mei omstreeks 23.35 uur een auto rijden waarvan het achterlicht niet werkte. Ze hebben hierop de bestuurder gecontroleerd. Hij droeg tevens geen gordel. De man kreeg hiervoor een bekeuring en een waarschuwing voor het kapotte achterlicht. Toen de agenten de gegevens van de man natrokken bleek dat hij nog bijna 1000 euro aan openstaande boetes moest betalen. De man, een 27-jarige Enschedeër, werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De agent die de auto van deze man naar het politiebureau reed ontdekte zoveel mankementen dat de auto in beslag werd genomen. De rem functioneerde onder andere niet goed net als de pendalen. Ook werkten de richtingaanwijzers niet. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn. In overleg met de eigenaar wordt de auto dinsdag naar een sloopbedrijf gebracht.

(2010045888)

Inbreker overlopen

Hengelo

Politie zoekt getuigen van deze inbraak

Een 54-jarige bewoner van een woning aan de Schumannstraat in Hengelo zag vannacht plotseling een schaduw van een onbekende persoon in zijn slaapkamer. Deze persoon schrok weer van de bewoner en rende de kamer uit. Hij verliet de woning aan de achterzijde. De bewoner ontdekte braaksporen. Er zijn geen goederen uit zijn woning weggenomen. De politie verzoekt getuigen die bijzonderheden in de omgeving hebben waargenomen tussen zondag 23 mei 22.30 uur en maandag 24 mei 1.00 uur zich te melden. Telefoon 0900-8844 of bel Misdaad anoniem 0800-7000

(2010045907)

Motorrijder gewond na aanrijding

Tubbergen

Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op zondag 23 mei 2010 omstreeks 13.40 uur reed een 48-jarige motorrijder uit Notter over de Denekamperweg in Tubbergen. Hij kwam uit de richting van Vasse. Op dat zelfde moment reed een 63-jarige automobiliste uit Itterbeck (D) over de Manderveenseweg, komende uit de richting Tubbergen. Ter hoogte van de kruising met de Denekamperweg sloeg de vrouw rechtsaf, de Denekamperweg op. Hierbij nam ze de bocht te ruim waardoor ze op de verkeerde weghelft kwam. Ze kon een aanrijding met de 48-jarige motorrijder niet meer voorkomen. De motorrijder werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010045813)

Eenzijdig ongeval met letsel

Holten

Bestuurder reed te hard en droeg geen gordel.

Een 31-jarige automobilist uit Hellendoorn veroorzaakte op maandag 24 mei 2010 omstreeks 6.05 uur een eenzijdig ongeval en raakte hierbij gewond. De bestuurder reed over de N332 en kwam uit de richting van Raalte. Toen hij linksaf wilde slaan had hij zijn voertuig niet onder controle. Hij kwam tegen de middelgeleider van de weg, belandde in de sloot en sloeg hierbij over de kop. Uiteindelijk kwam hij met zijn auto op de linkerkant tot stilstand. De 31-jarige man lag onder in de auto en kon er niet uit. De brandweer heeft de man uit zijn benarde positie bevrijd. De ambulancebroeders hebben hem met een plank uit het wrak gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De man droeg tijdens de aanrijding geen gordel. Uit onderzoek van de verkeersanalist van de politie Twente bleek dat hij veel te hard had gereden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(2010045960)

Gestolen auto uitgebrand

Enschede

Politie zoekt getuigen.

Op maandag 24 mei 2010 omstreeks 4.18 uur kwam er bij de politie en brandweer een melding van een autobrand aan de Hulsmaatstraat in Enschede. De auto is volledig uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting. Van de betreffende auto is vorig jaar april aangifte gedaan van diefstal door een 51-jarige Enschedeër. De politie vraagt getuigen zich te melden. Telefoon 0900-8844 of bel Misdaad anoniem 0800-7000

(2010045937)

Autokrakers overlopen

Enschede

Eigenaar betrapte autokraker op heterdaad.

Een 21-jarige man bevond zich in zijn woning aan de Poolmansweg in Enschede hoorde op maandag 24 mei 2010 omstreeks 2.00 uur een harde knal buiten. Toen hij keek zag hij een onbekende man bij zijn auto lopen. Toen hij deze man wilde aanspreken rende hij weg. De 21-jarige man ontdekte dat er was geprobeerd om in zijn auto in te breken. De man zag naast de auto-inbreker nog een verdachte man in de omgeving. Toen hij deze man wilde aanspreken liep ook hij hard weg. Signalement van de mannen:
Man 1:

- Kaal hoofd

- Blank

- Ongeveer 1.90 m lang
- Spijkerbroek met vakjes stof
- Donkerblauw vest met witte breedtestrepen Man 2:

- Ongeveer 1.80 m lang
- Fors postuur

- Kort geknipt blond haar
- Droeg zwart vest en groen T-shirt De politie vraagt getuigen zich te melden. Telefoon 0900-8844 of bel Misdaad anoniem 0800-7000

(2010045933)




Politie Twente