Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 24 mei 2010

JONGE TIJGERS BEZORGEN DIERGAARDE BLIJDORP PRIMA PINKSTERWEEKEND

Diergaarde Blijdorp kijkt terug op een goed verlopen Pinksterweekeinde. Het exacte aantal is nog niet bekend, maar de verwachting is dat dit lange weekend tussen 35.000 en 40.000 mensen de Rotterdamse Diergaarde bezoeken, iets meer dan vorig jaar. Directeur Marc Damen toont zich verheugd over dit aantal: 'het weer was natuurlijk prima en Nederland wilde er duidelijk uit. Daarnaast zijn er vrijdag twee tijgers geboren, die eigenlijk niet voor het publiek te zien zijn, maar toch veel bezoekers lokten. Met wat moeite en geluk kon het publiek toch een glimp van tijgerin Alia met haar twee jongen opvangen'.

Hoogtepunt was Eerste Pinksterdag, met zo'n 15.000 bezoekers, maar Tweede Pinksterdag zal daar niet ver onder blijven. Naast de jonge tijgers, blijkt uit bezoekersonderzoek dat de mensen vooral komen vanwege het jonge leeuwtje, girafje, olifantje en om de mediagenieke ijsberen te zien. Daarnaast worden 'het lekkere weer' en 'Bokito' als redenen voor een bezoek genoemd.

Diergaarde Blijdorp is na de Efteling de tweede attractie van Nederland met bijna 1,6 miljoen bezoekers per jaar. Ondanks de drukte deden zich, door een goede voorbereiding en samenwerking met de plaatselijke overheden, geen verkeersproblemen voor.



Ingezonden persbericht