Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Jongen vermist op Gelderse IJssel bij Doesburg

Publicatiedatum: 24-5-2010 14:56:09

Dit is een persbericht van het Korps landelijke politiediensten.

DOESBURG - Reddingsdiensten zoeken momenteel op de Gelderse IJssel naar een 17 jarige jongen die sinds 11.45 uur wordt vermist. De jongen zou overboord zijn geslagen vanaf een binnenvaartschip.

Reddingsdiensten zijn sindsdien naar de jongen op zoek. Zo hangt er onder meer een traumhelikopter boven het gebied waar de jongen wordt vermist en is er een helikopter van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) ingezet. Ook Rijkswaterstaat, de politie Noord- en Oost-Gelderland, de politie Gelderland-Midden, de Waterpolitie (KLPD) en de brandweer zijn actief.

Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval is nog in volle gang. Zodra hierover meer kan worden vermeld, volgt nader bericht.

voor nadere informatie:
Persvoorlichting KLPD: Marjolein Ruitenbeek, 0343 535 717. Na kantooruren is een persvoorlichter te bereiken via 0343 53 53 53.
---


---

Automobiliste zwaargewond bij aanrijding (update)
Publicatiedatum: 24-5-2010 14:49:15

BENNEKOM - Bij een ongeval op de Dr. Willem Dreeslaan in Bennekom is op zondagavond 23 mei een 39-jarige automobiliste uit Scherpenzeel zwaargewond geraakt. Daarnaast zijn nog vier andere betrokkenen naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 21.15 uur toen de vrouw in haar auto over de Dr. Willem Dreeslaan reed in de richting van Ede. In tegengestelde richting reed een auto, bestuurd door een 67-jarige man uit Amersfoort. Een 32-jarige man uit Bennekom wilde vanaf de Van Balverenweg de Dr. Willem Dreeslaan oprijden. Op de kruising kwamen de drie voertuigen met elkaar in botsing. De 39-jarige vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt. De Amersfoorter en twee andere inzittenden zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist die vanaf de Van Balverenweg de kruising opreed, raakte lichtgewond en is eveneens ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeval werd ook een traumahelikopter ingezet.

Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren, is op dit moment nog onduidelijk. De Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek om de exacte toedracht te achterhalen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053