Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NAMENS ORGANISATIE VAN ONTDEK CULINAIR DELFT

Delft, 6 april 2010

ONTDEK CULINAIR DELFT WEER VAN START

-----------------------

Op 24 mei gaat Ontdek Culinair Delft weer van start. Een week lang - tot en met 30 mei- kunnen bezoekers en bewoners van Delft voor ¬ 59,50 heerlijk genieten van een viergangendiner in vier verschillende restaurE 59,50 heerlijk genieten van een viergangendiner in vier verschillende restaurants in Delft. Tussen de gangen door wandelen de deelnemers met een routebeschrijving langs de mooie historische plekjes van Delft naar het volgende restaurant. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om in combinatie met het culinaire wandeldiner in een Delfts hotel te overnachten voor slechts E 99,50. Vanaf 7 april start de inschrijving.

De deelnemende restaurants verzorgen in deze week een speciaal voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht, incl. drankje bij elke gang. De deelnemende restaurants zijn dit jaar: Van Der Dussen, Le Mariage & The Bounge, De Pijpenla, Don Comer, 't Boterhuis, Bastille, Den Blaeuwen Snoeck, Maxime en De Waag. Bij de inschrijving kan men zelf een voorkeurskeuze maken uit deze negen restaurants. De organisatie deelt de deelnemers zo veel mogelijk in naar deze voorkeur, maar kan het niet garanderen. Het blijft dus een verrassing hoe de avond precies zal verlopen!

Delft Rondleidingen heeft ook deze editie de route-beschrijving langs de historische bezienswaardigheden verzorgd. Wanneer men zich inschrijft ontvangt men deze routebeschrijving per mail.

Op www.ontdekculinairdelft.nl kan iedereen zich inschrijven. Daar kan men ook het hotelarrangement boeken. Het Best Western Museumhotel en Hotel Vermeer bieden hun kamers hiervoor aan. Het aantal restaurant-plaatsen is beperkt dus maak snel uw reservering. De website toont verder een korte film van het culinaire evenement. Zo kan de bezoeker kijken welke smakelijk-heden hem ongeveer te wachten staan.

Ontdek Culinair Delft wordt voor het derde jaar in Delft georganiseerd. Vorig jaar deden zo'n 1000 gasten mee. Organisator Ed Hoogendijk van restaurants De Pijpenla en Le Mariage & the Bounge wist andere steden zoals Leiden(medio sept.), Rotterdam(31meit/m 6 juni) en Arnhem(medio sept.) te interesseren voor hetzelfde concept.