Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 6 mei 2010

Janine Jansen en 400 jonge violisten spelen samen in 'Violins of the world'

400 jonge violisten en Janine Jansen musiceren op maandagmiddag 24 mei (Tweede Pinksterdag) samen met muzikale clown Aleksey Igudesman en de Fancy Fiddlers tijdens een spectaculair familieconcert in de Grote Zaal, getiteld 'Violins of the World'.

Het speciaal samengestelde strijkorkest, bestaande uit 400 jonge violisten variërend van 6 tot en met 18 jaar, speelt samen met Janine en Aleksey twee werken: Auld Lang Syne en Scotland the Brave. De deelnemers hebben deze twee composities thuis kunnen instuderen. Op de ochtend voorafgaand aan het concert repeteren Janine en de jonge violisten samen in het Concertgebouw. 's Middags volgt het echte concert in de Grote Zaal.

Naast het optreden met de gelegenheidsformatie van jonge violisten is Janine in dit concert te horen met violist/komiek Aleksey Igudesman en de Fancy Fiddlers, het succesvolle jonge strijkersensemble van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Met de Fancy Fiddlers heeft Janine een bijzondere band, omdat zij er als jong meisje zelf deel van uitmaakte. Janine, Aleksey en de Fiddlers laten samen uiteenlopende muziekstijlen horen. De aanstekelijke klezmer-, tango- en Irish Folk-klanken die zij spelen zijn gecomponeerd door Aleksey Igudesman. Daarnaast dragen de musici gedichten van Igudesman voor.

'Violins of the world' is het laatste concert uit de serie 'Carte Blanche' die Janine Jansen voor het seizoen 2009-2010 kreeg aangeboden van het Concertgebouw. Vier verschillende programma's mocht zij voor deze concertserie samenstellen. Met dit laatste concert uit de reeks gaat voor Janine Jansen een grote wens in vervulling: optreden in het Concertgebouw samen met een grote groep jonge violisten uit het hele land.

Klik hier voor filmpje met repetitiebeelden van 'Violins of the world'

maandag 24 mei 2010 Grote Zaal 15.00 uur
Familieconcert 'Violins of the World'
Janine Jansen, viool
Aleksey Igudesman, viool
Fancy Fiddlers



Ingezonden persbericht