Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 17 mei 2010

LUISTERFILM TIRZA BIJ BNN TODAY

BOEK VAN ARNON GRUNBERG TE HOREN OP RADIO 1

Weggekropen in een luie stoel of al rijdende in de auto. Op tweede Pinksterdag hoeft niemand zich in te spannen om een boek te lezen; BNN zendt traditiegetrouw een luisterfilm uit. Dit jaar is het boek Tirza van Arnon Grunberg te horen. In BNN Today wordt het verhaal gespeeld door onder andere Hans Dagelet, Isa Hoes en Sylvia Hoeks. In de studio spreken BNN Today-presentatoren Luuk Ikink en Winfried Baijens vooraf met regisseur Vibeke von Saher. Tirza is op maandag 24 mei tussen 20.00 en 22.00 uur te horen bij BNN Today op Radio 1.

De bekroonde roman Tirza gaat over de verontrustende relatie tussen Jörgen Hofmeester (gespeeld door Hans Dagelet) en zijn jongste dochter Tirza (Sylvia Hoeks). Het leven ontglipt Hofmeester als zijn vrouw (Isa Hoes) na drie jaar afwezigheid weer op de stoep staat, hij door zijn baas op straat wordt gezet en zijn dochter naar Afrika vertrekt met haar Marokkaanse vriend. Krampachtig knokt hij voor de controle over zijn leven, met verschrikkelijke gevolgen.

Op tirza.bnn.nl is de making of van de luisterfilm te zien en is het overzicht met de volledige cast van Tirza te vinden.

Het hoorspel Tirza is in opdracht van BNN geproduceerd door De Hoorspelfabriek.