Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Voorschoten, 17 mei 2010

Landelijke Kastelendag 24 mei 2010 (Tweede Pinksterdag)

Bezoek de jubileumtentoonstelling 'Tijdloos Trendy' in Museum Kasteel Duivenvoorde zonder gids

Ook tijdens de landelijke Kastelendag op 24 mei 2010 (Tweede Pinksterdag) is het mogelijk om de jubileumtentoonstelling Tijdloos Trendy in Museum Kasteel Duivenvoorde te bezoeken. Met de tentoonstellingscatalogus in de hand kan men de moderne kunstobjecten in de diverse ruimten van het kasteel bekijken; er worden geen rondleidingen gegeven.

Activiteiten
Aan de hand van een uitgestippelde route kunnen bezoekers zelf door de interieurs lopen. Uiteraard zijn er voldoende medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden. In de Grote Zaal is een doorlopende powerpoint presentatie van landschapsarchitect Michael van Gessel over de plannen die er zijn voor het park.

Op het landgoed zijn diverse andere activiteiten georganiseerd; in de Tasschuur is een fototentoonstelling van werk op het landgoed te bezichtigen en voor kinderen is het mogelijk om vanaf 13:00 tot 16:00 uur een rit met ponypaard en wagen te maken.

Het kasteel is van 11.00 tot 17.00 uur open. Voor het bezoek aan het kasteel en de tentoonstelling Tijdloos Trendy gelden de reguliere tarieven; deze bedragen voor volwassen E 6,00 en voor kinderen tot en met 16 jaar E 3,00. De activiteiten buiten zijn vrij toegankelijk. Speciaal voor de jubileumtentoonstelling is een prachtige catalogus samengesteld. Deze catalogus is te koop voor E 7,50, maar in combinatie met een entreekaart, bedraagt het totale combitarief slechts E 10,00.

Jubileumboek
Ter gelegenheid van het jubileum is een boek samengesteld: Duivenvoorde - Bewoners, landgoed, kasteel, interieur en collectie . Dit boek is op het kasteel te koop. Deze uitgave geeft een actueel, verfrissend en rijk geïllustreerd beeld van de cultuur- en natuurhistorische waarde van het landgoed en kasteel Duivenvoorde.

Over kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde vormt samen met het omliggende park en landerijen een uniek cultuurhistorisch ensemble in de Randstad. Duivenvoorde ontleent zijn naam waarschijnlijk aan een doorwaadbare plaats ('voorde') bij de rivier de Duve (of Dobbe). In 1226 wordt 'Duvenvoirt' voor het eerst in een akte genoemd. Bij een ingrijpende verbouwing in 1631, uitgevoerd door Johan van Wassenaer, kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk. Duivenvoorde is nooit verkocht, maar altijd door vererving van eigenaar gewisseld. Pas in 1960 is het kasteel in een stichting ondergebracht door de laatste eigenaresse, Ludolphine Henriette barones Schimmelpenninck van der Oije.

Voor reguliere rondleidingen is Museum Kasteel Duivenvoorde geopend van mei tot en met oktober, behalve op zondag en maandag. De rondleidingen vinden plaats om 14.00 uur en 15.30 uur. Ook zijn er speciale kinderrondleidingen en rondleidingen voor groepen (vanaf 10 personen) op aanvraag mogelijk.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht