Gemeente Rotterdam

2010 | 20

21 mei 2010

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 24 t/m
30 mei 2010

Wethouder Karakus opent drie winkels op Winkelboulevard Zuid

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent woensdag 26 mei om 13.00 uur drie winkels op Winkelboulevard Zuid. De wethouder opent om 13.00 uur Cleopatra Hammam & Wellness (Slaghekstraat 80/Polderlaan 2), om 13.20 uur de Chicken Hut (Beijerlandselaan 151) en om 13.40 LiLi Damesboetiek (Groene Hilledijk 230). Met de komst van deze nieuwe winkels en laatst ook de MediaMarkt en Actiesport blijft de Winkelboulevard Zuid zich ontwikkelen. Begin volgend jaar wordt begonnen met de sloop van aantal woningen op de Beijerlandselaan en start de nieuwbouw van een groot complex voor nieuwe ondernemers en bewoners.

(Voor meer informatie: Abdel El Bouchibti, Laanmanager, tel. 06 - 4375 5965)

Wethouder Karakus bij hoogste punt Woontoren New Orleans

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) geeft woensdag 26 mei om 17.15 uur een toespraak bij de viering van het bereiken van het hoogste punt van Woontoren New Orleans. Met 45 verdiepingen en ruim 158 meter hoogte is New Orleans de hoogste woontoren van Nederland. In totaal omvat New Orleans 234 appartementen, variërend van circa 60 m2 tot 212 m2. De eerste bewoners trekken vanaf november 2010 in de door Vesteda ontwikkelde toren. Helemaal in de top worden twee luxe penthouses gerealiseerd. Daarnaast zijn er vier gastenverblijven. Op de vierde verdieping komt een Private Health club met daktuin en -terras. In de voet van New Orleans opent LantarenVenster in het najaar van 2010 haar nieuwe onderkomen met vijf filmzalen, een multifunctionele zaal en een theatercafé met terras. De ontvangst is vanaf 16.30 uur in de foyer van LantarenVenster aan de Wilhelminapier.

(Meer informatie: Farida Aghris, Concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 5133 7095. Voor aanmelden: Romain Groenen, Communicatie Vesteda, e-mail r.groenen@vesteda.com)

Wethouder Karakus opent Dag van Park 16hoven

Wethouder Hamit Karakus (wonen en ruimtelijke ordening) opent woensdag 26 mei om 12.15 uur de vierde editie van de Dag van Park 16hoven. De dag is bedoeld voor iedereen die benieuwd is naar de woningen, vrije kavels, voorzieningen in het gebied of de plannen in het algemeen. Ontwikkelaars en vertegenwoordigers van de gemeente zijn aanwezig om aan de hand van maquettes en plannen vragen te beantwoorden. Bezoekers kunnen deelnemen aan een woonworkshop over het ideale huis en een walk & talk door het nieuwe woongebied onder leiding van een deskundige gids. Verder zijn er tal van feestelijkheden, waaronder een voorproefje van theaterfestival de Parade, een operavoorstelling in een woonhuis en een optreden van jazztrompettist Eric Vloeimans.

(Meer informatie: Jurn Quadt, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, tel. 010 - 489 9331 of www.parkzestienhoven.nl.)

Burgemeester Aboutaleb onthult Grand Départ tram en tekent vervoerscontract RET

Burgemeester Ahmed Aboutaleb onthult op donderdag 27 mei om 9.30 uur de Grand Départ tram voor het Stadhuis aan de Coolsingel 40. Op 3 juli start de Tour de France in Rotterdam met de proloog. Een optimale bereikbaarheid van de stad tijdens dit evenement is cruciaal. Na de onthulling van de tram tekent Burgemeester Aboutaleb daarom een vervoerscontract met de RET, die daarmee Official Transporter van Le Grand Départ Rotterdam 2010 wordt. Na de ondertekening presenteert de RET wat dit contract inhoudt.

(Meer informatie: Leon Brouwer, communicatie Grand Départ, tel. 06 - 20480663)

Burgemeester Aboutaleb verzorgt met minister Hirsch Ballin aftrap tweede kans voor jongeren

Op donderdag 27 mei om 10.30 verzorgt burgemeester Ahmed Aboutaleb samen met demissionair minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, de aftrap van de pilot 'Tweede kans voor jongeren, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onder voorwaarden gestart' op het ROC Zadkine, locatie Benthemstraat 6. Met deze pilot kunnen jongeren, aan wie VOG nu wordt geweigerd, onder strikte voorwaarden alsnog de vereiste verklaring krijgen. Zo krijgen ze alsnog de kans om tijdens hun opleiding de stage te doorlopen. Dit is belangrijk, omdat een flink aantal scholieren onder de huidige regels geen VOG krijgt en daardoor niet met de (verplichte) stage kunnen starten. In de regio Rotterdam gaat het jaarlijks om 150 jongeren. Zowel de overheid als de onderwijsinstellingen en werkgevers zijn nauw betrokken bij deze pilot.

(Meer informatie: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 38 12)

Burgemeester Aboutaleb opent Maastoren

Op vrijdag 28 mei om 18.00 uur opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de Maastoren aan de Wilhelminakade 1. De Maastoren is met zijn 165 meter het hoogste gebouw van de Benelux. De opening belooft zowel buiten als binnen het pand voor een groot spektakel te worden. Deloitte en AKD zijn de hoofdhuurders van de Maastoren.

(Meer informatie: Wilma Bontes, Communicatie Deloitte Group Support BV, tel. 088 - 288 1221)

Burgemeester Aboutaleb spreekt bij benefiet Hermes voor Daniel den Hoed

Burgemeester Ahmed Aboutaleb spreekt op vrijdag 28 mei om 20.00 uur de aanwezigen toe tijdens de benefietavond 'Hermes voor Daniel den Hoed' in sociëteit Hermes aan de Robert Baeldestraat 55. Het Rotterdamse Studenten Corps organiseert deze avond om geld in te zamelen voor de Daniel den Hoed kliniek. Op het programma staan optredens van bekende artiesten, een cabaret en loterij. Het doel van de inzamelingsactie dit jaar is o.a. de aanschaf van een Cell Sorter die kankerstamcellen kan isoleren.

(Meer informatie: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 38 12)

Burgemeester Aboutaleb opent onderwijsbijeenkomst LMC

Burgemeester Aboutaleb opent op zaterdag 29 mei om 11.00 uur de onderwijsbijeenkomst van scholenbesturenkoepel LMC in Jeugdtheater Hofplein aan de Peter de Hoochweg 222. Diverse politici - onder wie Alexander Pechtold en Nebahat Albayrak - en deskundigen uit het onderwijsveld debatteren onder leiding van Prem Radhikishun over de toekomst van het onderwijs in Nederland.

(Meer informatie: Lennart de Jong, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 53284813)

Burgemeester Aboutaleb verzorgt afsluiting OCAN congres

Op zaterdag 29 mei om 17.30 uur sluit burgemeester Ahmed Aboutaleb, als voorzitter van het bestuurlijk overleg van de 22 Antillianen gemeenten, het congres af van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN). OCaN viert haar 25-jarig jubileum met het congres "Anti-positief! De leefwereld van Antilliaanse en Arubaanse jongeren". Het congres gaat over empowerment, participatie en (positieve) beeldvorming. Deze thema's komen aan bod tijdens workshops en debatten over werk, lichamelijke en psychische gezondheid (voeding, levensstijl, seksualiteit, weerbaarheid), rechtspositie en representatie. Op een informatiemarkt kunnen congresgangers in contact komen met verschillende instanties.

(Meer informatie: Robbert van Heiningen, Communicatie directie Veiligheid, tel. 010 - 267 3384)

Burgemeester Aboutaleb bij openingsreceptie conferentie Codart

Op zondag 30 mei om 17.00 uur opent burgemeester Ahmed Aboutaleb de conferentie CODART in het café van de Kunsthal aan de Westzeedijk 341. CODART is een internationaal netwerk van museumconservatoren van Nederlandse en Vlaamse kunst. CODART streeft ernaar het over de wereld verspreide museale erfgoed uit de Nederland en Vlaanderen beter zichtbaar en toegankelijk te maken voor een internationaal publiek van professionals en belangstellenden. Met een jaarlijkse conferentie stimuleert CODART onderlinge informatie- en kennisuitwisseling. Verschillende Rotterdamse culturele instellingen zijn betrokken bij de organisatie van CODART 2010, waar 120

(Meer informatie: Lennart de Jong, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 06 - 53284813)

Burgemeester Aboutaleb neemt "De tour in Holland" in ontvangst

Burgemeester Aboutaleb neemt op zondag 30 mei om 14.00 uur "De tour in Holland", het officiële boek van de stichting 'Grand Départ Rotterdam 2010' in ontvangst. Dit standaardwerk beschrijft de geschiedenis van de Tour de France in Nederland, met o.a. de drie eerdere passages van de Tour door Rotterdam. Het boek is geschreven door de wielerauteurs Peter Ouwerkerk en Joop Holhausen. 'De Tour in Holland' wordt ten doop gehouden zondag 30 mei om 14.00 uur in de Balszaal van Hotel New York op de Wilhelminapier. De eerste exemplaren worden aangeboden aan de eerste Nederlandse Tourwinnaar Jan Janssen, oud-burgemeester Ivo Opstelten en burgemeester Ahmed Aboutaleb.

(Meer informatie: Peter Ouwerkerk, tel. 06 - 18555358)

En verder...

Verwelkomt burgemeester Ahmed Aboutaleb op maandag 24 mei rond 12.30 uur op de Coolsingel voor het Stadhuis de deelnemers van de RopaRun 2010. Deze non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam start op zaterdag 22 mei en finisht 24 mei, na 521 kilometer, op de Coolsingel. Zoals elk jaar worden door Roparun doelen uitgekozen voor de sponsoropbrengsten. Dit jaar zal onder andere een bijdrage gaan naar Stichting De Vruchtenburg die zich inzet voor psychosociale ondersteuning aan (ex)kankerpatiënten en hun omgeving.

(Voor meer informatie: Arie Wezemer, persvoorlichter Roparun, tel. 06 - 53 25 55 06)

Bezoekt burgemeester Ahmed Aboutaleb op zondag 30 mei rond 15.30 uur het Dunya festival in het Park bij de Euromast. Dunya is het podiumkunstenfestival van Nederland met optredens van musici, verhalenvertellers en dichters uit de hele wereld.

(Meer informatie: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 3812)

Spreekt burgemeester Ahmed Aboutaleb op zondag 30 mei om 18.00 uur het welkomstwoord van het European Design Festival 2010 in de Burgerzaal van het Stadhuis (Coolsingel 40). Van 27 t/m 30 mei is Rotterdam de Europese designstad. De stad is gastheer van het EDF 2010 met een congres, workshops, excursies en exposities. Hoogtepunt is de uitreiking van de European Design Awards. (Meer informatie: Maarten Molenbeek, concerncommunicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 267 3812)



Gemeente Rotterdam