Recordaantal bezoekers Circus Roncalli Amsterdam

24/05/2010 16:00

Hillenaar Circus Events B.V.

AMSTERDAM - Ruim 9.000 mensen zagen tijdens de Pinksterdagen het Duitse Circus Roncalli in Amsterdam. ,,Een absoluut record", zegt directeur Bernhard Paul. Zijn circusbedrijf is voor de eerste keer in Nederland. Zaterdag vond de première plaats. ,,De dagen erna stonden steeds lange rijen voor de kassa. De Amsterdammers hebben ons in hun harten gesloten." Het circus blijft in de hoofdstad t/m 13 juni.

Roncalli werd in 1976 opgericht. Ruim 18 miljoen mensen hebben sindsdien de voorstellingen gezien. Publiek in onder meer Denemarken, Oostenrijk, België en Spanje genoot van de romantische stijl die de voorstelling kenmerkt. Roncalli heeft de circuskunst vernieuwd met een formule die in vele landen aanslaat. ,,We hebben inmiddels overal in Europa opgetreden",verklaart Bernhard Paul. Een aantal keren overwoog de circusdirecteur om met zijn show naar Nederland te komen. ,,Dat is er nu eindelijk van gekomen." De karavaan rolde vorige week per trein Amsterdam binnen. Het tentencomplex werd opgebouwd aan de Boelelaan, zaterdag vond daar de première plaats. ,,Het was heel spannend voor ons. We hadden geen idee of onze stijl zou aanslaan." Die vraag is inmiddels beantwoord. ,,We zijn net begonnen en nu al spelen we voor volle tenten. Een betere start hadden we ons niet kunnen wensen."

All you need is Laugh

Volgens Paul is het Amsterdamse succes ongewoon. ,,Vooral omdat Circus Roncalli hier nieuw is, de mensen kennen ons niet in Nederland. In steden waar Roncalli nooit eerder te zien was duurt het doorgaans een paar dagen voordat het publiek de weg naar onze tenten weet te vinden. Het plotselinge Amsterdamse succes tijdens de pinksterdagen heeft ons dan ook verbaasd." De show van het circus heeft de titel 'All you need is Laugh' meegekregen, afgeleid van het bekende Beatles nummer. Veertig artiesten uit alle delen van de wereld werken eraan mee. ,,We zitten midden in een economische crisis. Roncalli biedt mensen de kans om weg te vluchten naar een andere wereld vol nostalgie en romantiek. Daarin schuilt naar mijn mening het geheim van het succes. Het publiek laat haar zorgen buiten en wordt betoverd door de magie van het circus."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.roncalli.com