Ingezonden persbericht


Street*Athletics groot succes op heilige grond

Street*Athletics Girls Tour spetterde met meiden van AZ tijdens Voetbalwalhalla

Zondag was de dag dat het terrein vóór en om het Olympisch Stadion gericht was op meiden en voetbal. De Street*Athletics Girls Tour bepaalde mede het programma op 2 speciaal daarvoor aangelegde boardingveldjes. Maar liefst 15 teams in de leeftijdscategorieën 10-12, 13-15 en 16+ werkten deze middag hun toernooi af en streden om de beker.

Terwijl in het Olympisch Stadion de wedstrijden van het Copa Amsterdam Toernooi gespeeld werden was het feest buiten voor de voetbalmeiden.

Voor de meiden van 16+ stond er nog meer op het spel dan alleen die beker; Zij wonnen een wedstrijdje ter plekke tegen een team dat bestond uit 3 meiden van het eredivisieteam van AZ: speelsters Dyanne Bito, Jessica Fishlock en Bouchra Moudou samen met Amber van der Heyde, voormalig speelster FC Twente en ambassadrice van Street*Athletics. Deze 4 meiden deden vervolgens ook de prijsuitreiking, zie foto.

De Street*Athletics Girls Tour zet meiden in de hoofdrol omdat zij nog meer gestimuleerd kunnen worden om hun talenten te ontwikkelen binnen de Olympische sportgedachte van talentontwikkeling zonder sociale of culturele barrières. "Het Voetbalwalhalla is een geweldig platform om het meidenvoetbal te positioneren" Aldus Ricardo Wijngaarde, directeur Street*Athletics. "Meidenvoetbal is nog steeds groeiende, maar is nog lang niet waar het zou moeten komen. Ook vandaag hebben we gezien hoe hoog het niveau bij de teams is, die meiden moeten daar iets mee kunnen doen."

Wat houdt het in? De Street*Athletics Girls Tour is een reeks evenementen met een doorlopende competitie straat/zaalvoetbal, clinics, workshops en optredens, van streetdance tot basketbal, waarbij de meiden van harte worden uitgenodigd om hun talent te laten zien of te vergroten. Tijdens het Voetbalwalhalla zal de Street*Athletics Girls Tour op de voor de gelegenheid geplaatste velden voor en rond het stadion een toernooi spelen met meidenteams die uit heel Nederland afkomstig zijn. Deze teams nemen deel aan de gehele Tour, de toernooien samen vormen een competitie.