Ingezonden persbericht


Persbericht

STRALEND PINKSTERWEEKEND VOOR
NEDERLANDSE ATTRACTIES

Het weer was nog mooier dan voorspeld. Mede daardoor zijn de mensen er in groten getale op uit getrokken en bleek dit een stralend Pinksterweekeinde voor de Nederlandse attracties. Hierbij enige reacties van attracties verenigd in de Club van Elf:

AVONTURENPARK HELLENDOORN
Opnieuw meldt Avonturenpark Hellendoorn een geweldige stijging van het bezoek in vergelijking met vorig jaar. Dit Pinksterweekeinde 63% meer bezoek dan in 2009. Dit resultaat is enerzijds te danken aan het geweldige parkenweer, en anderzijds aan het succes van Spellendoorn. Een spellencircuit door het park. Eerste Pinksterdag waren er opmerkelijk veel Duitse bezoekers in het park.

CANAL COMPANY AMSTERDAM
Ook in Amsterdam was het druk. De pinksterdagen zijn voor Canal Company zeer positief verlopen, met name natuurlijk door het prachtige weer hebben zij beter gedraaid als Pinksteren vorig jaar. De hoppers, de waterfietsen, de hop on hop off Canal bus en een uurs rondvaart hebben hier allemaal aan bijgedragen, kortom een prettige drukte op en rond de grachten en steigers.

DOLFINARIUM HARDERWIJK
Het Dolfinarium kijkt tevreden terug op het Pinksterweekend van 2010. Het zonnige weer en de nieuwe dolfijnenshow De Droomwens waren een goede reden om het park te bezoeken. Kinderen genoten van de speciale show rondom de verjaardag van Spetter. de bekendste dolfijn van het park. Spetter, wordt deze maand 5 jaar en dat wordt vijf weekenden lang gevierd met veel extra activiteiten waar de duizenden bezoekers enthousiast gebruik van maken. Op Tweede Pinksterdag konden bezoekers, tegen een vrijwillige bijdrage, een rondje varen over het brede strand van het Dolfinarium op een heuse hovercraft. Deze actie was opgezet in het kader van het goede doel 'Mad Mission Hoveraid'. Met het opgehaalde geld wil men waterputten slaan in Madagaskar. Bezoekers genoten van een spectaculair rondje over het strand en het Wolderwijd. Wat verder opvalt is dat de verkoop van de 3 parkenpas erg goed gaat ten opzichte van 2009. Een 3 parkenpas geeft een heel seizoen onbeperkt toegang tot het Dolfinarium, Avonturenpark Hellendoorn en Walibi World.

DUINRELL WASSENAAR
Duinrell was dit Pinksterweekeinde volgeboekt. Alle duingalows en ook de camping waren vol. En dus draaide ook het attractiepark op volle toeren met duidelijk meer bezoekers dan vorig jaar. Met dit prachtige weer waren met name de waterattracties erg populair en werd volop gebruik gemaakt van de nieuwste attractie in het Tikibad, de superglijbaan X-stream.

MADAME TUSSAUDS AMSTERDAM
Ondanks het bijzonder goede weer heeft Madame Tussauds weer veel bezoekers mogen verwelkomen. De aantallen zijn praktisch gelijk aan vorig jaar. De stad is gezellig druk met toeristen. Het aantal internationale bezoekers is daarom een stuk hoger dan Nederlandse bezoekers. Veel mensen zien Tussauds als een uurtje 'fun' om met de meest leuke foto's weer naar huis te gaan. Het meest gefotografeerd is de catwalk waar de gasten een showtje kunnen lopen tussen beroemde modellen als Doutzen Kroes of Elle McPherson en George Clooney met wie je gezellig aan tafel kunt kruipen. Speciaal voor deze Pinksterdagen heeft Marie Tussauds aan onze gasten een uitleg gegeven over hoe de wassen beelden nu precies worden gemaakt.

MADURODAM DEN HAAG
Voor Madurodam is Pinksteren een prachtig weekend: lekker druk, het weer is precies goed, niet te warm, niet te koud, en de tentoonstelling Pluk in Madurodam is net open, daar komen veel Nederlandse gezinnen op af. Van de buitenlandse bezoekers zijn er weer vooral veel Fransen en Engelsen, naast Russische, Poolse en Indiase toeristen. Kortom, een aanzienlijk betere Pinksteren dan vorig jaar en ook dan het afgelopen Hemelvaartweekend.

OUWEHANDS DIERENPARK RHENEN
Ouwehands Dierenpark kijkt terug op een succesvol Pinksterweekend. Zowel 1e als 2e pinksterdag was het gezellig druk in het park. De aantallen waren vergelijkbaar met vorig seizoen. Door de bosrijke omgeving is het heerlijk vertoeven in de dierentuin. Naast de vele zonnige plekken zijn er veel schaduwrijke locaties in het park waar de temperatuur niet te veel oploopt. Ook dit jaar trekt de jonge ijsbeer Walker veel bekijks. Het jong is inmiddels anderhalf jaar oud en zorgt voor spectaculaire spetterpartijen in het verblijf. Leuk voor de gasten was ook dat dit weekend een jonge zebra ter wereld kwam.

WALIBI WORLD IN BIDDINGHUIZEN
Het prachtige Pinksterweekend heeft bij Walibi World gezorgd voor mooie bezoekersaantallen. In groten getale genoten ouders en kinderen van het heerlijke weer en de meer dan 40 attracties en diverse shows voor jong en oud. De verkeersdrukte rondom het evenemententerrein van Walibi World, werd door het park tijdens de Pinksteren zorgvuldig en goed voorbereid. Parkbezoekers hadden hierdoor weinig last van de 40ste Pinksterconferentie van de Stichting de Opwekking. Een jaarlijks terugkerend evenement op het terrein van Walibi World, waar duizenden christenen het Pinksterfeest vieren. Dit Pinksterweekend kwamen er weer meer dan 50.000 mensen ­ waaronder meer dan 17.000 kampeerders ­ naar de polder. De finale van het NK Knikkeren dat op 29 mei as gehouden wordt bij Walibi World, is in volle voorbereiding en belooft een groot succes te worden. Via alle scholen in Nederland, maar ook individueel, konden kids zich voor dit unieke Knikkerevenement opgeven.

De volgende bedrijven zijn lid van de Club van Elf: Attractiepark Slagharen
Slagharen
Attractiepark Toverland
Sevenum
Avonturenpark Hellendoorn
Hellendoorn
Burgers' Zoo
Arnhem
Canal Company
Amsterdam
Dierenpark Emmen
Emmen
Dolfinarium
Harderwijk
Duinrell
Wassenaar
Floriade 2012
Venlo
Keukenhof
Lisse
Madame Tussauds
Amsterdam
Madurodam
Den Haag
Ouwehands Dierenpark
Rhenen
Walibi World
Biddinghuizen

Eindhoven, 24 mei 2010