Ingezonden persbericht


persbericht

24 mei 2010

Sinds start in februari zijn van vijf manuscripten alle aandelen verkocht

Twee nieuwe schrijvers breken door op TenPages.com

AMSTERDAM - Van twee nieuwe manuscripten op de website TenPages.com zijn alle aandelen verkocht. Daarmee is het totaal aantal doorgebroken schrijvers sinds de start van TenPages.com in februari op vijf gekomen.

Valentine van der Lande, oprichtster van TenPages.com: 'Het is geweldig om te zien dat schrijvers en lezers dit nieuwe uitgeefconcept omarmen. Wij dachten het eerste jaar zes boeken bij een uitgever onder te zullen brengen, nu staan we binnen een half jaar al op vijf. Als we zo doorgaan zullen in 2010 van mogelijk vijftien boeken alle aandelen worden verkocht.'

De Tai Chi-affaire van Martijn Hoogeveen is begin mei doorgebroken. Hoogeveen, succesvol internetondernemer en hoogleraar aan de Open Universiteit, beschrijft op indringende wijze hoe het Openbaar Ministerie zich schuldig maakte aan ontvoering. De affaire beheerste in 1983 wekenlang het landelijke nieuws. Het gaat om een pijnlijke blunder van het OM, dat geruchten over een vermeende sekte geloofde zonder zelf onderzoek te doen. Insider Hoogeveen komt met schokkende onthullingen over het falen van de autoriteiten en de rol van familie van de leden van de vermeende sekte. Hoogeveen sprak met vele betrokkenen, onder wie een vrouw die na haar ontvoering door Amerikanen is 'gedeprogrammeerd'.

Eind april verkocht het boek Mindmapping van communicatieadviseur en trainer Hans Buskes alle 2000 aandelen. Het boek is het resultaat van vijftien jaar trainingen en opdrachten bij bedrijven en overheid om met mindmapping visie, missie, strategie en projecten helderder te krijgen.

Eerder zijn alle aandelen verkocht in de roman De beste papa van de wereld van Knof, de verhalenbundel Ik date maar wat van Suzanne Buis en de gids Hoe overleef ik de ZuidAs van twee advocates en een bankier.

Valentine van der Lande, oprichter van TenPages.com: 'We kunnen bijna niet wachten tot het eerste boek in de winkel ligt. Op korte termijn zijn we rond met twee uitgevers. Voor de andere boeken ben ik in gesprek met uitgevers en verwacht ik ook spoedig resultaat te boeken.'

Er staan op dit moment ruim 400 manuscripten op TenPages.com. Er zijn ruim 3.000 profielen aangemaakt en er zijn tienduizenden aandelen gekocht door enthousiaste lezers.

Over TenPages.com

TenPages.com is de eerste website waar lezers aandelen kunnen kopen in boeken. Iedereen kan de eerste tien pagina's van zijn manuscript op TenPages.com plaatsen. Wanneer er 2.000 aandelen van ¤ 5 zijn verkocht zorgt TenPages.com ervoor dat het boek wordt uitgegeven door een bekende uitgeverij.

Voorbeelden van uitgevers: De Arbeiderspers, The House of Books en Pearson. TenPages.com heeft bovendien een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten met selexyz, de kwaliteitsboekhandel van Nederland. Selexyz gaat onder meer de boeken van auteurs die zijn ontdekt op TenPages.com promoten.

In de Raad van Advies van TenPages.com zitten onder anderen schrijver Ronald Giphart en journalist Jeroen Smit ('De Prooi').

Nieuw! De webshop op http://www.tenpages.com/shop

Einde persbericht

Noot voor de redactie,