Persbericht

Match Racing matchwinnaar van de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort

Badhoevedorp, 24 mei 2010 - Match Racing heeft tijdens de met ruim 23.000 toeschouwers drukbezochte Pinksterraces een hoofdrol voor zich opgeëist. In het Dutch GT4 Championship, de koningsklasse van de nationale autosport, reed Nicky Catsburg in de sprintrace met de Match Racing Ginetta G50 naar een prachtige tweede plaats en herhaalde deze perfecte prestatie samen met teamgenoot Quint Engel in de hoofdrace. "Hier kun je natuurlijk alleen maar diktevreden mee zijn", aldus een blije teameigenaar Martin de Weerd. In de Toerwagen Diesel Cup maakte de equipe Ronald Morien/Dennis de Groot het Match Racing succes compleet met een overwinning en een runner-up positie.

Het tweede raceweekend van het hoogaangeschreven Dutch GT4 Championship werd verreden op Circuit Park Zandvoort. In de eerste race die op zaterdagmiddag werd verreden zette Quint Engel al de toon voor het Pinksterweekend door als zevende gestart naar een vierde plaats op te rukken.

In de sprintrace van pinkstermaandag mocht Nicky Catsburg met dezelfde nummer 15 Ginetta G50 van de vijfde plaats vertrekken en lag na een perfecte start bij de eerste bocht al tweede. De snelle Match Racing-piloot week vervolgens geen moment meer van de achterbumper van de leidende Corvette van Henry Zumbrink en pakte zo een schitterende tweede plaats. "Dit is super. Ik had in de eerste bocht de juiste lijn en kon zo drie plaatsen goedmaken. In de bochten was ik sneller maar op het rechte stuk liep de Corvette weer uit. Ik heb Zumbrink voortdurend onder druk gezet maar hij maakte geen fouten", aldus een blije Catsburg.

In de race over 50 minuten nam Quint Engel de start voor zijn rekening. Als zesde vertrokken bracht hij de Match Racing Ginetta G50 op een vierde plaats richting de pits waar Nicky Catsburg het stuur overnam. Op nieuwe achterbanden was de Match Racing-rijder vervolgens de snelste man op de baan, pakte meteen twee plaatsen en liep vervolgens 1,5 seconde per ronde in op de leider. Uiteindelijk passeerde Catsburg op 0,9 seconde van de winnaar als tweede de finish. Engel kon zijn geluk niet op. "Ongelofelijk. Ik kon het tempo van de leiders goed volgen en ben geen problemen tegengekomen. Na het vorige raceweekend hebben we de set-up van de auto kunnen verbeteren en dat geeft vertrouwen." Catsburg had ook genoten. "Ik ben er de hele race vol voor gegaan. Ook in die laatste ronde ben ik blijven pushen, je weet nooit of de leider een fout maakt." De tweede Match Racing Ginetta was minder fortuinlijk. Een steentje in de oliepomp veroorzaakte een zodanige motorschade dat Menno Kuus, meestrijdend om de vijfde positie, voortijdig de pits moest opzoeken. Door het niet beschikbaar zijn van reserve onderdelen kon de tweede Ginetta op pinkstermaandag niet meer van start gaan.

Ondanks de blijdschap over de fraaie resultaten van zijn Ginetta G50 was er bij teameigenaar Martin de Weerd ook reden tot zorg. "De deal was alleen voor de eerste twee raceweekenden. Voor de Masters die over twee weken worden verreden moet er aanvulling op het budget komen. Daarbij is ook Nicky Catsburg nog eens niet beschikbaar. Er moet dus nog heel wat gebeuren."

In de Toerwagen Diesel Cup was Match Racing ook al uiterst succesvol. In de langeafstandsrace reed de equipe Ronald Morien/Dennis de Groot naar een schitterende overwinning terwijl de Match Racing VW Golf in de sprintrace als tweede eindigde. In de tussenstand van het kampioenschap gaat het Match Racing-duo nu afgetekend aan de leiding.

Uitslag Dutch GT4 Championship
Race 1, zaterdag 22 mei 2010
1. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, 14 ronden; 2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 0.054 sec.; 3. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 13.215 sec.; 4. Quint Engel, Ginetta G50, op 18.369 sec.; 5. Ferdinand Kool, Porsche 997 GT4, op 21.277 sec.; uitgevallen Menno Kuus, Ginetta G50.

Race 2, maandag 24 mei 2010
1. Henry Zumbrink, Corvette C6, 14 ronden; 2. Nicky Catsburg, Ginetta G50, op 1.122 sec.; 3. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 12.792 sec.; 4. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, op 14.486 sec.; 5. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, op 29.947 sec.

Race 3, maandag 24 mei 2010
1. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, 27 ronden; 2. Quint Engel/Nicky Catsburg, Ginetta G50, op 0.939 sec.; 3. Christiaan Frankenhout/Ferdinand Kool, Porsche 997 GT4, op 10.671 sec.; 4. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 15.475 sec.; 5. Marc Koster/Bertus Sanders, Porsche 997 GT4, op 31.716 sec..

Tussenstand na zes races:
1. Phil Bastiaans 42 punten; 2. Jan Joris Verheul 38; 3. Duncan Huisman 35; 4. Henry Zumbrink 34; 5. Nicky Catsburg 31; 8. Quint Engel 23.