Persbericht

Tweede plaats Danny van Dongen in Dutch GT4

Zandvoort, 24 mei 2010. Danny van Dongen heeft tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort een mooie tweede plaats behaald in Dutch GT4. De hoofdrace verliep helaas teleurstellend voor de Zandvoortse autocoureur. Beschuldigingen van een valse start en te hard rijden in de pitstraat zorgden ervoor dat Danny en zijn teamgenoot Henry Zumbrink niet verder kwamen dan de zevende plaats met hun Corvette C6.

In de eerste kwalificatietraining stelde Danny van Dongen de vierde startpositie voor de eerste race veilig. Hij kwam nog geen halve seconde op de trainingssnelste tekort. In de eerste race werkte Danny zich snel door het veld naar voren. Bij de start consolideerde hij zijn vierde plek. Na vier ronden passeerde hij Phil Bastiaans in de strijd om de derde plaats, vervolgens moest ook tweede man Jan Joris Verheul zijn meerdere in Van Dongen erkennen. Op het moment dat Danny zijn vizier richtte op de koppositie, viel koploper Ricardo van der Ende uit. Danny leek op weg naar de zege, maar hij moest in de laatste ronde toch buigen voor de aandringende Jan Joris Verheul. Hij kwam uiteindelijk als tweede over de finish, slechts 0,054 seconde (!) achter Verheul. "Vooraf had ik voor de tweede plaats getekend", reageerde Danny na afloop. "Maar ik lag in de laatste ronde op kop, dus ik had eigenlijk moeten winnen. Dit is een mooi resultaat, maar toch ook een beetje zuur."

In de tweede race kwam Danny's teamgenoot Henry Zumbrink in actie. Hij leidde de race van start tot finish en boekte daarmee een fraaie overwinning.
Danny en Henry waren vastbesloten om dit resultaat in de hoofdrace te herhalen. Henry nam de start voor zijn rekening. Hij nam vanaf poleposition de koppositie in, maar volgens de betrokken sportcommissaris maakte Henry een valse start. Hij werd bestraft met een 'drive through penalty', waardoor hij ver terugviel. Nadat Danny het stuur had overgenomen, kreeg hij een straf opgelegd vanwege een te hoge snelheid in de pitstraat. Desondanks werden Danny en Henry nog als zevende geklasseerd. "Ik weet niet of Henry een valse start maakte, ik heb het in elk geval niet gezien", reageerde Van Dongen. "Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat ik te snel in de pitstraat heb gereden. Daar let ik altijd goed op. Feit is dat we als zevende zijn geklasseerd, terwijl we hadden kunnen winnen. Dit is echt balen."

Danny van Dongen richt nu zijn vizier op de volgende races van het Dutch GT4, over twee weken op Circuit Park Zandvoort. "We gaan dan weer voor de zege. Dat is een realistisch uitgangspunt, zo hebben we dit weekend weer laten zien", sloot hij strijdlustig af.

Danny van Dongen wordt onder meer gesteund door Avery Dennison.

Uitslagen: Race 1: 1. Jan Joris Verheul, Aston Martin GT4, 14 ronden in 25:49.499; 2. Danny van Dongen, Corvette C6, op 0.054 sec; 3. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, op 13.215. Race 2: 1. Henry Zumbrink, Corvette C6, 14 ronden in 25:43.959; 2. Nicky Catsburg, Ginetta G50, op 1.122 sec.; 3. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 12.792. Race 3: 1. Verheul, 27 ronden in 51:41.267; 2. Engel - Catsburg, Ginetta G50, op 0.939; 3. Frankenhout - Kool, Porsche 997 GT4, op 10.671; 7. Henry Zumbrink - Danny van Dongen, Corvette C6, op 1:02.241.
---


Ingezonden persbericht