Gemeente Enschede

Stadsveld-zuid organiseert een Energiecafe

Op dinsdagavond 25 mei van 19.30 tot 22.00 uur is er in speeltuin Stevenfenne aan de Boekweitstraat een zogeheten `Energiecafé'. Bewoners van de wijk Stadsveld-zuid/ Stevenfenne gaan dan samen met een energieadviseur op informele en gezellige wijze in gesprek over de energiebesparende mogelijkheden in hun huishouden. Het energiecafé maakt deel uit van het Klimaatstraatfeest, waar veel straten in Enschede zich voor hebben aangemeld. Om 21.00 uur overhandigt stadsdeelwethouder Myra Koomen de `Buurt in Actie Klimaatstraatprijs' aan de straat die de afgelopen maanden het meeste energie heeft bespaard.

Gratis energiebox en LED-televisie
Bewoners van de wijk Stadsveld-zuid/ Stevenfenne zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met energiebesparing en klimaatverbetering in het kader van de campagne van de Gemeente Enschede "Doe groen dat scheelt".
Daardoor zijn zij zich meer bewust geworden van manieren waarop zij op het energieverbruik in hun huis kunnen besparen. De Boekweitstraat was zelfs een van de winnende straten van de actie Klimaatstraatfeest! Tijdens het Energiecafé op 25 mei adviseert een energieadviseur van Essent de bewoners op welke wijze zij nóg meer energie kunnen besparen in hun huishouden. Op deze avond ontvangen de bewoners van de winnende klimaatstraat in Stevenfenne tevens de Buurt in Actie Klimaatstraatprijs uit handen van wethouder Myra Koomen. Aansluitend wordt er een spannende energiequiz gehouden waarbij de winnaar een LED TV kan scoren!
Deelnemers maken tevens kans op een energiebox of een leuke energiebesparende gadget.

Geplaatst: 20 mei 2010.

20 mei 2010