Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima gastvrouw en erevoorzitter bij G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan MKB in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdag 25 mei gastvrouw en erevoorzitter van een G20-bijeenkomst over financiële dienstverlening aan kleine bedrijven in het Johan de Witthuis in Den Haag. Prinses Máxima doet dit in haar hoedanigheid als 'Special Advocate' van de VN op het gebied van toegang tot financiële diensten voor zowel midden- en kleinbedrijf (MKB) als lage inkomensgroepen. De Prinses zal zowel aan het begin van de bijeenkomst als aan het einde een toespraak houden.

Het betreft de eerste vergadering van de werkgroep 'G20 SME Finance Data Working Group' welke als doel heeft het verzamelen van structurele gegevens over toegang tot en gebruik van financiële diensten voor het MKB om deze per land vergelijkbaar te maken. Betrouwbare statistische gegevens kunnen leiden tot meer inzicht in de belemmeringen voor de toegang tot financiële producten en diensten.

De werkgroep is een resultaat van de G20-top in Pittsburgh in september 2009. Tijdens die top kondigden de G20-landen aan om veilige, transparante en duurzame financiële dienstverlening richting het MKB te stimuleren in met name ontwikkelingslanden. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank.

Noot voor redacties (