Rijksvoorlichtingsdienst

Ministers bezoeken aandachtswijken Kanaleneiland en Amsterdam Nieuw-West

Minister Eimert van Middelkoop (Wonen, Wijken en Integratie) bezoekt volgende week twee van de veertig aandachtswijken: dinsdag 25 mei Kanaleneiland in Utrecht en woensdag 26 mei Amsterdam Nieuw-West. In Utrecht wordt de minister vergezeld door minister Rouvoet (Jeugd en Gezin, Onderwijs) en in Amsterdam door minister Donner (Sociale Zaken en werkgelegenheid). De ministers spreken met bewoners, gemeente, corporaties en professionals over de behaalde resultaten en de toekomstige inzet bij de uitvoering van de wijkactieprogramma's.

De wijkbezoeken beginnen in beide steden om 14.00 uur. In Utrecht is er ruim aandacht voor talentontwikkeling en het stimuleren van sport en bewegen. Zo geven de ministers Van Middelkoop en Rouvoet later op de middag het startsein voor de aanleg van een nieuw Cruijff Court en verdiepen zij zich in initiatieven om mensen uit diverse culturen te laten sporten. Verder komt de vernieuwing van het centrumgebied in Kanaleneiland aan de orde. Beide bewindslieden verplaatsen zich in Utrecht per fiets.

In Amsterdam Nieuw-West staat 'meedoen' door verbetering van de taalvaardigheid centraal. Zo geeft winkelketen Zeeman haar medewerkers extra taaltrainingen en is er een bijzonder initiatief bij alle basisscholen in Nieuw-West om de woordenschat van de allerjongsten te vergroten. Minister Van Middelkoop bezoekt verder een participatiemarkt waar bewoners terecht kunnen voor alles rondom taal, inburgering en werk. Minister Donner neemt deel aan een 'werkgeverslounge' waar hij met managers van verschillende bedrijven spreekt over de rol van de werkvloer bij de integratie van nieuwe Nederlanders.