Gemeente Anna Paulowna

Reacties tot 1 juni over te veel verkeersborden

Binnen de bebouwde kom van de gemeente Anna Paulowna staan veel verkeersborden. Volgens de verkeerscommissie en het college van burgemeester en wethouders te veel. Vooral borden die parkeer- en stopverboden aangeven zijn volgens de commissie vaak overbodig. Daarom heeft de gemeente het voornemen de meeste stop- en parkeerverbodsborden te verwijderen

Voordelen

De verkeerscommissie ziet veel voordelen in het voornemen. De veiligheid blijft gewaarborgd, er ontstaat meer parkeerruimte en het bespaart kosten. Natuurlijk zijn er enkele plaatsen waar het stop- en parkeerverbod via een bord moet worden blijven geregeld. Maar dat kan beperkt worden tot een minimum. Een gedetailleerd overzicht van het voornemen ligt ter inzage op het gemeentekantoor.

Schriftelijke reacties

Een officiële procedure volgens de inspraakverordening van de Algemene Wet Bestuursrecht is niet van toepassing op dit voornemen. Toch stelt de gemeente de visie van haar inwoners op prijs. Daarom hebben inwoners tot 1 juni 2010 de mogelijkheid een schriftelijke reactie op het voornemen in te dienen.

Parkeerverbodsborden kunnen weg