KNHS

Nederlandse dressuurjeugd succesvol in Moorsele
25 mei 2010
Van Lierop met Wengelo's Ricardo

ERMELO (KNHS) - Afgelopen weekend werd in het Belgische Moorsele een internationale dressuurwedstrijd voor junioren, young riders en pony's verreden. De Nederlandse dressuurjeugd acteerde zeer sterk en behaalde enkele mooie successen.

In de landenwedstrijd pakten zowel het junioren- als het young ridersteam de gouden medaille. Bij de junioren reed het team bestaande uit Kimberly de Jongh, Emma Peper, Lars op 't Hoog en Bibi Rodenburg overtuigend naar de winst. Bij de young riders werd de eerste plaats van het team behaald door Marjolein Cho Chia Yuen, Danielle van Mierlo, Robin Beekink en Michelle van Lanen.

Ook individueel zetten de jeugdige ruiters geweldige prestaties neer. Zo won Michelle van Lanen een individuele rubriek bij de young riders en reed Dana van Lierop naar een overwinning bij de pony's. Ook in de afsluitende Kur op Muziek waren de Nederlandse amazones erg succesvol. Bij de young riders ging de winst naar Chantal van Lanen met Revival. Haar zusje Michelle van Lanen eindigde ditmaal op de derde plaats. Bij de pony's pakte Dana van Lierop met Wengelo's Ricardo (foto) wederom de gouden medaille door in de Kur op muziek een percentage van 77 procent te scoren.

Kijk voor de volledige uitslag op www.zilverenspoor.com