Artsen zonder Grenzen zet de noodzaak van noodhulp in de etalage

25/05/2010 10:25

Artsen Zonder Grenzen

Amsterdam, 25 mei 2010 - Artsen zonder Grenzen vraagt de inwoners van Groningen, Amstelveen, Rotterdam en Amsterdam om zich deze week uit te spreken voor hulp aan mensen in crisisgebieden. De medische noodhulporganisatie zet in het hart van deze steden de noodzaak van noodhulp in de etalage.

Groningers, Amsterdammers, Rotterdammers en Amstelveners kunnen tot zondag 30 mei in een speciale ruimte de indringende verhalen van twee artsen, Alexa, Arend en projectcoördinator Marie Christine doorvertellen via de website ikhelp.nl. Artsen zonder Grenzen hoopt hiermee de noodzaak van noodhulp breed onder de aandacht te brengen. Zodat mensen in nood niet vergeten worden.

De mening van de Nederlandse samenleving is verdeeld over het nut van hulp aan ontwikkelingslanden. Uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Artsen zonder Grenzen blijkt dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders vindt dat er artsen genoeg zijn in Afrika. Tegelijkertijd blijkt dat meer dan 45 procent meer wil doen voor mensen in nood. Artsen zonder Grenzen vraagt díe mensen mee te helpen een tegengeluid te laten horen. Want de realiteit vertelt een ander verhaal!

Locaties:

Amsterdam, Kalverstraat 101

Rotterdam, Lijnbaan 98

Amstelveen, Binnenhof 37

Groningen, Guldenstraat 30,

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van rampen, oorlogen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief mogelijk werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe steun aan de bevolking.





http://www.artsenzondergrenzen.nl