Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 25-05-2010

Drie dronken bestuurders moeten rijbewijs inleveren

TILBURG: De politie in Tilburg heeft vannacht tijdens controles drie bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. De percentages waren 600, 775 en 945 ugl. In alle drie de gevallen moesten de bestuurders hun rijbewijs inleveren.

Een 38-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 03.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de Tilburger in een brommobiel rijden op de St. Ceciliastraat. Hij slingerde en werd daarom
gecontroleerd. Hij blies 600 ugl. Vanwege dit hoge percentage werd zijn rijbewijs ingevorderd. De verdachte verklaarde zijn rijbewijs kwijt te zijn. Daarom is zijn brommobiel uit het verkeer genomen. Hij had naar eigen zeggen circa tien glazen bier gedronken. Aan het bureau bleek dat hij ook nog een openstaande boete van 558 euro moest betalen of 9 dagen zou moeten zitten. Hij koos voor het betalen van de boete.

Een 28-jarige Tilburger werd vannacht omstreeks 00.05 uur op de Hoevelakenstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 775 ugl, ruim drie keer het maximale percentage van 220 ugl. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen 6 a 7 blikjes bier van elk een halve liter gedronken.

Ook werd rond middernacht op de Spoorlaan een 42-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de Tilburger veel moeite had met het besturen van zijn scooter. Bij het nemen van de bocht raakte hij het trottoir waarbij hij bijna ten val kwam.
Vervolgens reed hij al slingerend het bromfietspad op. Hij werd ter controle aan de kant gezet. Hij kwam uit op maar liefst 945 ugl. Hij had naar eigen zeggen twee halve liters bier en een halve liter wijn gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen

Feit: het drinken van ongeveer 3 glazen alcohol verhoogt het
ongevalsrisico met 100%

Naar schatting is zon 12% van de verkeersdoden het gevolg van een ongeval waarbij alcohol in het spel was.Daarom controleert de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 bedraagt (220 ugl ), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor max. 5 jaar (10 jaar bij recidive).

Gesignaleerde Serviër rijdt zonder rijbewijs in niet gekeurde auto

TILBURG: De politie heeft maandagavond omstreeks 18.30 uur op de Spoorlaan een 64-jarige in Tilburg verblijvende Serviër aangehouden vanwege een nog openstaande signalering.

Hij stond vermeld in het opsporingsregister omdat hij nog 42 dagen moet zitten. De agenten zagen de vonnisklant rijden in een auto. Tijdens de controle bleek dat hij ook niet in het bezit is van een geldig Nederlands rijbewijs. In het verleden is hij daarvoor al vaker bekeurd. Hij vertelde dan dat hij wel een Joegoslavisch rijbewijs had, maar dat de gemeente weigerde dit om te ruilen. Inmiddels is ook dat rijbewijs verlopen. De auto waarin hij reed bleek niet gekeurd te zijn. In overleg met de officier van justitie is de auto van de Serviër in beslag genomen.

Amerikaan (30) aangehouden op Station CS in Tilburg

TILBURG: De politie heeft maandagmiddag op de Spoorlaan een 30-jarige man uit New York aangehouden. De verdachte liep op het Station CS met een grote stok rond. Hij schreeuwde en was agressief. De agenten hebben de man staande gehouden. terwijl zij daar bezig waren kwam een man naar de agenten toe die vertelde dat de verdachte kort daarvoor zijn vriendin bespuugd had. Hij is daarom aangehouden in gevolge de APV. Uit de politiecomputer blijkt dat de verdachte al eerder voor een
soortgelijk feit in Roosendaal is aangehouden. Ook daar liep hij met een stok rond. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-05-2010 10:40 | © Regio Midden en West Brabant |