Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 25-05-2010

AJOC festival beheersbaar verlopen

DE RONDE VENEN De politie heeft tijdens het AJOC festival van vrijdag 21 tot en met maandag 24 mei extra toezicht gehouden. In totaal zijn 9 personen aangehouden voor mishandeling, lokaal huisvredebreuk, rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. In totaal kregen tweeentwintig personen een bekeuring voor onder andere het plegen van vernielingen/baldadigheid, geluidsoverlast en rijden zonder helm.

Op zaterdag 22 mei ontstond na afloop een conflict tussen twee groepen. De politie heeft samen met de beveiliging de twee groepen snel uit elkaar gehaald waarna de rust weer terugkeerde.

Hulpverlening jongeren met defecte boot

VINKEVEEN De politie heeft zaterdag 22 mei toezicht gehouden op de Vinkeveense plassen. Enkele schippers zijn aangesproken op te hard varen. Rond 20.45 uur zagen agenten een zeilboot met hierin drie jongeren van 14 jaar uit Mijdrecht. Zij bleken al 2 uur lang met pech rond te dobberen. Omdat zij geprobeerd hadden een touw te verwijderen dat verstrikt was geraakt in de motor, waren zij nat en koud geworden. De politie heeft de boot met de jongeren naar de kant gesleept waar een ouder hen opving.