Pensioenfonds Landbouw wint PBM prijs voor innovatieve communicatie

25/05/2010 10:53

Perscommunicatie Pensioenfondsen

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) won op 20 mei de PBM Communicatieprijs voor beste innovatieve communicatie. Jan Maris, bestuurslid van het pensioenfonds en algemeen directeur CUMELA Nederland, nam de prijs in ontvangst.

Het vakblad Pensioen Bestuur & Management reikte in het Scheveningse Kurhaus voor de vierde keer de PBM Communicatieprijzen uit. De vakjury kende in drie categorieën prijzen toe. De prijs voor beste innovatieve communicatie ging naar het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw.

Het pensioenfonds, hierin ondersteund door bestuursbureau Actor en uitvoerder Syntrus Achmea, ontwikkelde een nieuwe, life-event gestuurde website. Om de nieuwe website onder de aandacht te brengen maakte het fonds herkenbare freecards voor deelnemers en een praktische pensioenwaaier met vragen en antwoorden voor de werkgevers.

Het doel van het pensioenfonds was de bekendheid van de nieuwe laagdrempelige website vergroten. Daarnaast wilde het fonds pensioencommunicatie sprankelend, duidelijk en leuk maken. En uiteindelijk bereiken dat deelnemers en werkgevers pensioenbewuster worden.

Wat de jury erg aansprak was "het maatwerk, de echt op de doelgroep afgestemde instrumenten en de bijzonder fraaie uitvoering van een en ander. In het bijzonder de inzet van 'steunzenders' als accountants en administratiekantoren verdient navolging en aanbeveling bij vele andere fondsen."

Bestuurslid Jan Maris is trots op deze prijs. "Wij willen een laagdrempelig en toegankelijk pensioenfonds zijn. De gevoerde campagne brengt dat doel dichterbij." Bij de uitreiking benadrukte hij dat dit resultaat niet bereikt zou zijn zonder de samenwerking met het bestuursbureau en de uitvoerder.

Veranderende wetgeving dwingt pensioenfondsen om hun communicatie te verbeteren. Pensioencommunicatie krijgt daardoor een steeds belangrijkere rol in het beleid van pensioenfondsen. Om deze positieve ontwikkeling te stimuleren heeft het vakblad Pensioen Bestuur & Management in 2007 de jaarlijkse PBM Communicatieprijzen in het leven geroepen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.bplpensioen.nl/