KNHS

Sherin Hogenkamp met een 10 naar winst in KNHS-Hartog Lucerne Trophy Zelhem
25 mei 2010

ZELHEM (KNHS) De zesde kwalificatie wedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy werd op 23 mei tijdens de Achterhoekse Paardedagen in Zelhem verreden. Mede door de ultieme 10 voor haar rijstijl, werd Sherin Hogenkamp (Drempt) met haar springpony Kamaro van Orchids winnares.

Hogenkamp ontving de 10 voor haar rijden van niemand minder dan de internationaal springende broers Ben en Wim Schröder. Ben Schröder vertelt: De winnares reed een super rondje. Zo mooi in balans om op die manier haar pony alle kans te geven goed te springen, top! Als zij goede begeleiding krijgt, kan het een hele goede amazone worden. Het deelnemersveld was wisselend. De beste ruiters konden het parcours dat werd gebouwd door Jos Brinkman prima aan, maar voor veel was het moeilijk genoeg. Maar ja, die selectie heb je ook nodig om de beste bovenaan te krijgen en de combinaties te laten groeien. Het was de eerste keer dat ik deze rijstijlcompetitie beoordeelde en ik vond het super leuk om te doen. Overigens zijn niet alleen de broers Schröder zeer enthousiast over het rijden van Hogenkamp, ook bij de selectiewedstrijd in Oud-Karspel ontving de amazone al een 10 voor haar rijden, toen van bondscoach Sven Harmsen.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy is bedoeld om Z-springende ponycombinaties te helpen de overstap naar de klasse ZZ-springen en de KNHS- Roelofsen Raalte Trophy te maken. De eerste manche van iedere wedstrijd wordt daarbij op rijstijl beoordeeld. De beste 15 combinaties uit de eerste manche rijden vervolgens een tweede manche op tijd. De plaatsingspunten van beide manches samen, bepaalt wie zich winnaar mag noemen van de rubriek.

Achter Sherin Hogenkamp mocht Kaylee Bloem met Orchids Chymara (Didam) zich in Zelhem als tweede opstellen. Plaats drie was weggelegd voor Kim Derks (Bergharen) met Luna S. Kim ontving voor haar rijstijl een 9 1/2 maar ze moest in de eerste manche ook en springfout incasseren. Voor Hogenkamp was dit de vierde start in de competitie en ze maakt met haar overwinning een flinke sprong in het klassement. Ze staat nu gedeeld derde met 41 punten. De tussenstand wordt met 50 punten aangevoerd door Kelly Jochems met Ice-Cream. Willem John van Mheen met Don Juan staat tweede met 42 punten. Ruud Jaspers deelt plaats drie, met pony Melissa reed hij tot nu toe 41 punten bijeen.

Combinaties die in aanmerking willen komen voor het rijden van de finale van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy moeten aan minstens vier competitiewedstrijden hebben deelgenomen en de beste drie resultaten daarvan, tellen mee voor het bepalen van de tussenstand. In de finale kunnen de deelnemers meer punten binnen slepen dan in de voorrondes. In Hoofddorp liggen bijvoorbeeld 30 punten op de winnaar te wachten, terwijl in de voorrondes 20 punten naar de winnaar gingen.

De volgende en laatste competitiewedstrijd wordt op 30 mei in Etten-Leur verreden. De finale zal 25 juni tijdens het grote internationale concours in Hoofddorp verreden. De beste 25 ruiters na de voorrondes mogen daar met één pony aan de start verschijnen.

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2009/2010 is een springcompetitie voor pony's op Z-niveau, die bestaat uit een reeks van verschillende competitiewedstrijden. De beste 24 (gekwalificeerde) combinaties plaatsen zich voor de finale op 25 juni in Hoofddorp. Startgerechtigd in deze competitie zijn ruiters en amazones die in 2010 niet ouder zijn dan 16 jaar en met een D-pony tenminste zijn opgenomen in het springen klasse Z + 2. Indien een combinatie reeds heeft deelgenomen aan de klasse ZZ is deze uitgesloten van deelname aan de KNHS-Hartog Lucerne Trophy. Het belangrijkste doel van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy is het bevorderen van een betere doorstroming naar de klasse ZZ en de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy.

Kijk voor uitgebreide informatie en de complete uitslag en tussenstand op www.knhs.nl > springen > competities > KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Kalender
Zondag 30 mei 2010 - Etten-Leur
Vrijdag 25 juni 2010 - Hoofddorp (finale)