Politie Hollands Midden

Leiden - Rijden door rood en vals kentekenplaat op bromfiets

Leiden, 25-05-2010 o De politie heeft zondag 23 mei om 21.00 uur een 26-jarige Leidenaar aangehouden voor het rijden door roodlicht.

De Leidenaar reed met een bromfiets op de kruising Zijlsingel met het Levenaal door het rode licht en voor agenten langs waarbij een aanrijding nog net kon worden voorkomen. De Leidenaar, een bekende van de politie, ging er direct vandoor en weigerde op aangeven van de agenten te stoppen op het Plantsoen. Op het Utrechts Jaagpad, een verblijfplaats van de man, werd naar hem uitgekeken.

De bromfiets werd daar aangetroffen, echter de Leidenaar had zich inmiddels op het dak van een woonboot verstopt. Hierna liet hij zich in het water van de Utrechtse Veer zakken en zwom naar de overkant waar hij zich schuil hield bij de reinigingsdienst. De Leidenaar werd al snel gevonden waarna hij werd aangehouden. Op de bromfiets bleek een vals kentekenplaat te zitten. De politie doet verder onderzoek hiernaar. De Leidenaar was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen.