Nieuwe directie CBR

25/05/2010 11:28

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

De Raad van Toezicht van het CBR heeft, in goed overleg met de minister van Verkeer en Waterstaat, twee nieuwe directieleden voor het CBR benoemd. Vooruitlopend op een wijziging van de statuten om te komen tot een collegiaal bestuur bij het CBR, gaat de nieuwe directie van het CBR als zodanig van start. De beloning van de directieleden valt binnen de zogenoemde Balkenendenorm.

Mevrouw mr. Susi M. Zijderveld (40) is per 1 september 2010 benoemd tot algemeen directeur CBR. Zij is op dit moment werkzaam bij De Nederlandse Bank NV als Afdelingshoofd Geldtransactie- en Trustkantoren. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het integriteittoezicht door DNB op diverse financiële instellingen.Tevens is zij Hoofd van het Financieel Expertisecentrum (FEC), het samenwerkingsverband tussen autoriteiten met een toezicht-, controle-, vervolgings- of opsporingstaak. De belangrijkste taak van het FEC is het versterken van de integriteit in de financiële sector.

De heer drs. René A.L.Verstraeten (56) is per 1 juni 2010 benoemd tot financieel directeur CBR. Hij heeft ruim anderhalf jaar gewerkt als CFO a.i. bij energiebedrijf Delta NV. Daarvoor heeft hij gedurende 10 jaar gewerkt bij de ANWB als lid van de hoofddirectie en plaatsvervangend hoofddirecteur.

De ondernemingsraad van het CBR heeft, na een uitgebreide kennismaking met betrokken kandidaten, een positief advies voor de benoemingen gegeven.

Met de afsluiting van de reorganisatie bij het CBR op 15 juni a.s. zullen de huidige interim-directieleden Cees Anker (algemeen directeur) en Frank Janssen (financieel directeur) hun werkzaamheden per 18 juni afronden. Zoals bekend, zal Harry Belt (directeur productie) per 1 juni gebruik maken van de prepensioenregeling.

Gerlach Cerfontaine, voorzitter Raad van Toezicht: "Ik ben bijzonder verheugd over de samenstelling van deze nieuwe directie van het CBR. Het is een goede combinatie van vernieuwing en ervaring. Samen zullen zij een waardevolle bijdrage leveren aan de ambities van het CBR. Een professionele, efficiënte en publieke dienstverlener voor verantwoorde mobiliteit in Nederland."





http://www.cbr.nl