Michel Verwoest algemeen directeur RVS

25/05/2010 11:34

Nationale-Nederlanden N.V.

Michel Verwoest (1968) neemt per 1 juli 2010 de algemene leiding van RVS op zich. Peter van Klaveren, die tot voor kort samen met Verwoest de leiding had, verlaat in goed overleg aan het einde van het jaar het verzekeringsbedrijf. Verwoest gaat leiding geven aan de nieuwe strategische richting van RVS in het kader van de vorig jaar gelanceerde strategie van de verzekeringsactiviteiten van ING in Nederland.

Michel Verwoest werkt sinds 1997 voor ING en heeft een ruime ervaring binnen het verzekeringsbedrijf. Sinds 1 januari is Verwoest samen met Peter van Klaveren general manager bij RVS. Daarvoor was hij onder andere directeur klant contact center RVS, directeur services en commerciële zaken leven particulieren en directeur line of business leven particulieren bij Nationale-Nederlanden.

Lard Friese, CEO ING Insurance Benelux : "Voor het uitfaseren van het merk RVS en het onderbrengen van de salesorganisatie van RVS bij Nationale-Nederlanden is Verwoest de juiste man op de juiste plek. Wij hebben bewust gekozen voor iemand met veel ervaring bij zowel Nationale-Nederlanden als RVS en beide bedrijven van binnenuit kent. Ik ben ervan overtuigd dat hij RVS op de juiste manier deze nieuwe fase in kan leiden en het kan samenvoegen met NN." Verwoest zal, na de samenvoeging, leiding gaan geven aan NN Services waarin het efficiënt en klantvriendelijk polisbeheer van ruim 3,5 miljoen polissen wordt ondergebracht.

Peter van Klaveren zal, na 20 jaar, ING verlaten. "Onder leiding van Peter heeft de afgelopen jaren een herstructurering en professionalisering van RVS plaatsgevonden. Ik bedank hem zeer voor zijn waardevolle bijdrage en wens hem veel succes in zijn nieuwe carrière", aldus Lard Friese.